SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kitaplarla Kardeşlik Köprüsü Kurdular

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Sultanbeyli Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri, topladıkları kitaplarla Sultanbeyli’den Ağrı’ya kardeşlik köprüsü kurdu.

Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğrencileri çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Öğrenciler iki haftada tam 2 bin kitap topladı ve topladıkları kitapları Ağrı’nın Tutak ilçesinde bulunan Kaşönü Köyü okuluna gönderiyor. Öğrenciler kitap toplama kampanyasında ellerine geçen kitaplardan yıpranmış olanları onardılar ve çoğunu ciltledi.

“Öğrencilerimle Gurur Duydum”

Kitap toplama kampanyasını hayata geçiren ve okulda Türkçe öğretmenliği yapan Muhammet Erkam Avcı, öğrencileriyle gurur duyduğunu söylüyor. İki yıldır okulda görev yaptığını ifade eden Avcı, “Uzun yıllardır sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer alıyorum. Sultanbeyli’de böyle anlamlı bir projeyi öğrencilerimle hayata geçirmek oldukça mutluluk verici. İstedik ki çocuklar hem yardım etmeyi öğrensin, hem de takım halinde, ekip halinde çalışmayı öğrensin” dedi. Kampanyayı başlatırken “Çocukları ne yapsak daha çok kitap toplamaya yönlendiririz” diye düşündüklerini ifade eden Avcı, “Okul idarecilerimizle kampanya hakkında konuşuyorduk. Ne yapsak daha çok kitap toplarız ve öğrencileri buna sevk ederiz diye düşündük. Sonunda kitap toplama kampanyasını bir yarışma gibi onlara anlattık. Öğrencileri dörderli gruplara böldük. Ve bu gruplar arasından en çok kitap toplayacak olanları ödüllendireceğimizi söyledik” dedi.

Kitap toplama kampanyasının bir yarışma gibi öğrencilere sunulmasının onları daha da teşvik edici olduğunu kaydeden Avcı, “Bazı öğrenciler başka okullara gidip kitaplar topladı. Derneklerden, kahvehanelerden, komşularından ve akrabalarından kitaplar istediler. Sonunda 140 kişi iki haftada 2 bin kitap topladı ve öğrenciler bizi neredeyse kampanyaya hiç karıştırmadı. Kitapların kolisini bile kendileri buldu. Yıpranmış kitapları onardılar. ” şeklinde konuştu.

Okulun Müdür Yardımcısı Erhan Korkan, öğrencilerin yaptığı kampanya için şunları söyledi: “Köy okullarında kitap sıkıntısı yaşanıyor. Bizde istedik ki İstanbul’dan Anadolu’ya bir okuma köprüsü kuralım. Özellikle oradaki öğrencilere kaynak noktasında yardım yapmak istedik. Bu kampanyayla bunu bir nebze olsun başardık” dedi.

 

“Kampanya Beni Heyecanlandırdı”

Kitap toplayan öğrenciler arasında yer alan Edanur Billu, “Yaşıtımız olan kardeşlerimiz için kitap topladık. Kitapları toplarken neden topluyorsun diyenlere kitabı olmayan arkadaşlarımız için topluyorum dedim. Bu kampanya beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Mert Azat da kitap toplama kampanyasına destek veren öğrenciler arasında yer alıyor. Kitap toplarken kendi köyündeki okulu düşündüğünü ifade eden Mert, “Kitapları toplarken çok mutluydum. Çünkü benim köyümdeki okulunda kitap eksikleri vardı. Bu kampanyada yer alırken kendi köyümdeki okulu düşündüm ve daha çok kitap toplamam gerektiğini hiç unutmadım” dedi.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]