YTÜ öğrencileri bilgi ve becerilerini sergiliyor

Yayın: 09:07 - 20.11.2013
Güncelleme: 09:07 - 20.11.2013

 

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Milli Saraylar Ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu “2. Öğrenci Sergisi” YTÜ Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı…

Yıldız Teknik Üniversitesi Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu “2. Öğrenci Sergisi” 11-22 Kasım 2013 tarihleri arasında YTÜ Yüksel Sabancı Sanat Merkezinde gerçekleşiyor.

Sergi; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Salim YÜCE ve Prof. Dr. Turgut KOCATÜRK, Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cengiz CAN, Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can BİNAN, Yıldız SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş, TBMM Milli Saraylar Restorasyon Atölyelerinde görevli arkeolog, restoratör, konservatör ve ustalar ile çok sayıdaki akademisyen, üniversite öğrencileri ve davetlilerin katılımıyla 11 Kasım 2013 tarihinde ziyarete açıldı.

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören serginin düzenlemesi, Doç. Dr. Rabia Özakın, Öğr. Gör. Mehmet UĞURYOL, Öğr. Gör. Drahşan Uğuryol, Öğr. Gör. Burcu YAĞAN ve Uzman Ayça Özmen tarafından yapıldı. Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin; ahşap, taş, kalemişi, tekstil, geleneksel desen teknikleri, konservasyon vb. uygulamalı dersler kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar ile belgeleme, koruma ve onarım projelerinden oluşan sergide 152 eser yer aldı.

Öğrencilerin Meslek Yüksekokulu atölyeleri ile TBMM Milli Saraylar Restorasyon Atölyelerinde gerçekleştirdikleri; geleneksel yapıların iç mekânını zenginleştiren kalemişi ve altın varak süslemeler, taş ve ahşap yontma teknikleri ve dekupaj ile gerçekleştirilen uygulamalar, duvar resimleri, çini ve seramik tamamlama, örgü ve farklı düğüm tekniklerinden oluşan dokuma uygulamaları ile koruma ve onarım projelerine kadar geniş bir yelpazedeki çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış günü, Mimari Restorasyon Programı öğrencileri Hilal Güler ve Çağla Konuk tarafından “kalemişi”, Zübeyde Daysal ve Çisil Şanlıgençler tarafından “taş yontma” uygulamaları yapılarak sergilenen çalışmaların nasıl oluşturulduğu konusunda ziyaretçilere bilgi verildi.

Geleneksel yapı elemanlarının belgelenmesi, korunması, eksik olan ya da bozulmuş parçaların, özgün biçim ve bezemesini koruyarak geri alınabilir malzeme ile estetik tamamlanması ve onarımlarının yapılması konusunda öğrencilere farklı bakış açıları, bilgi ve beceri kazandırılmasını amaçlayan çalışmalardan oluşan sergi ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezildi. 22 Kasım 2013 tarihine dek açık kalacak olan Sergi, tüm İstanbulluların ziyaretine açık.

Exit mobile version