İstanbul Müftüler Toplantısı Kartal’da yapıldı

Yayın: 15:51 - 28.11.2013
Güncelleme: 15:51 - 28.11.2013

Yaran başkanlığında 14.03.2013 tarihinde Kartal Müftülüğünde yapıldı.

 

Kartal Müftüsü Ümit Çimen’in ev sahipliği yaptığı toplantıya, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Müftü Yardımcıları ve Emekli Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İstanbul İlçe Müftüleri katıldı.

Kartal İlçe Müftüsü Ümit Çimen`in hoşgeldin konuşmasıyla başlayan toplantı, misafir olarak toplantıya katılan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu`nun müftülere yaptığı konuşmanın ardından gündem konularının istişare edilmesiyle devam etti.

 

Hizmet içi eğitim ele alındı!

Toplantıda, ezanın güzel okunması için görevlilere verilecek eğitimler, işitme ve görme engellilere yönelik Kur’an eğitimi konusunda personel tespiti, camilerde kadınlara ait mekanların güzelleştirilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan  AEP ile ilgili seminer çalışmaları hakkında görüşüldü.

Emekli Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İstanbul İl Müftüsü Yaran ile birlikte ilçe müftülük binasını ve birimlerini ziyaret etti. Kartal Müftülük binasının çok modern ve donanımlı olmasını beğendiğini belirten

29 Kasım -01 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Dini Yayınlar Konferansı hazırlıkları da gündeme geldi. 2013 – 2014 eğitim yılına başlayan Tashih-i Huruf kurslarına da değinilen toplantı akşam saatlerinde sona erdi.

Exit mobile version