SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Cemil Ekşi Tuzla’ya yeniden hazırlanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine Ankara’ya çağrılarak Tuzla’dan aday adaylık başvurusu yaptırılan Cemil Ekşi, Aday Adaylık başvurusu yaptıktan sonra, Tuzla Adli 2 Restoranda bir toplantı düzenledi.

 

Yoğun ilgi nedeniyle izdihama neden olan toplantıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Cemil Ekşi, hakkında çıkan “4 yıl 7 ay ceza aldığı” yönendeki haberlerin de doğru olmadığını belirterek “ 4 yıl 7 ay ceza alan biri burada durabilir mi?”  dedi.

cemil-eksi-tuzla-adayi

Adaylık süreci

Partililere adaylığıyla ilgili bilgi veren Ekşi, kendisin geçmişte alınganlıkları kırgınlıkları olabileceğini, eksiklik ve hata yapmış olabileceğini belirterek “geçen dönem büyük özlemle heyecanla iddialarla birlikte yol yürüdüğü bazı arkadaşlarından hiç hak etmediği, hiç CHP ailesine yakışmayan vefasızlık gördüğünü belirterek “Ben bu dönem aday olmayacaktım, bir çok arkadaşımız bize kırılganlık gösterterek örgütü yalnız bırakamazsın, Tuzla da bu aile sana 36 bin oy vermiş dedi.

Bu süreçten sonra başta ilçe başkanımız ve örgütümüze ilettim Ancak gelişen bu süreç içinde ne CHP mahallelerde yıllardır emektarı olan annelerimiz babalarınız gençlerimiz ne de dünde bu görev üstlenen ilçe başkanlarımız ilçe yöneticilerimizi ne de görevde bulunan başta ilçe başkanı ve yönetimimiz, mahallelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız başkan bu örgütü bırakamazsın dediler.

 

Bana söyledikleri gibi Genel merkezimize ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve seçim komitemize ileterek mutlaka “Tuzla da olmalı, Tuzla da eksik kalan 2009’u tamamlamalıyız demişler” Yaklaşık 15 gün önce seçim komitesini oluşturan Genel Başkan Yardımcılarımız ve Genel Başkanımız tarafından Ankara’ya çağrıldık. Bizi Tuzla örgütünün talebi ve isteği üzerine Sayın Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımızda örgütümüzü yalnız bırakmamalısın Tuzla’da 7 aday adayı arkadaşımız var.

Ancak sana da ihtiyacı var. Bunu bir parti görevi olarak veriyorum, gidiyorsunuz kendinizi örgüte emanet ediyorsunuz sandığa gidiyorsunuz dedi ve bizde geldik”

 

Birbirimize rakip değiliz

“Buradan şöyle bir algının çıkmasıda çok doğru olmaz. Hem sayın Genel Başkanımız hem bu komisyonu yürüten genel başkan yardımcılarımız herkese hak olanı bize de hak gördüler.

Buradan da şunu söylemek istiyorum. Bir yıldır çalışma yapmıyorum. 6 aydır da aday olmadığımı söylüyorum. Şurada 4 gündür geldik kendimizi bu örgüte emanet ettik bu örgütümüz neye karar verirse başımızın gözümünüz üstüne.

CHP ‘deki hiçbir aday arkadaşımız bende dahil olmak üzere birbirimizin rakibi değiliz. Aile içinde ki bir eğilim yoklamasıdır. Sonuçta örgütümüz kendi özgür iradesiyle kararlarını verecektir. Genel Başkanımız, Genel Merkezimizde bu eğilimlerin kamuoyu yoklamalarını dikkate alarak Tuzla’nın adayını belirleyecektir.

Ancak biz Pazar gününden sonraki süreç bizim için önemlidir. Çünkü ben Pazar gününü önemsemiyorum. Ben bakınca 30 Mart’ı görüyorum, siz görmüyor musunuz?

Siz burada bulunan anneler, bacılar kardeşler gençler 29 Mart seçimlerini adliye binasının önünü, ilçe binasının önünü gözünüzün önüne getirmiyor musunuz? Emekleri çalınanlar yıllardır umutlarını sandığa koymuş o sokakta yaşlı amcalarımızın teyzelerimizin o genç kardeşlerimizin mücadelesi o akşam, çalan zihniyetten bu AKP zihniyetten bu hırsız zihniyetten elimizden zoraki alınmadı mı? Ben bakınca o akşamı hatırlıyorum, O akşamda şu gençlerin umutlarını Tuzla’da yaşayan 200 bir yurttaşı ve herkesin eşit hizmet alabileceği bir belediye hayal ediyoruz. Tıpkı bundan önce 10 yıl görev yaptığımız yerde ki gibi.

Öyle kaynakları yandaşları farklı kesimlere uzatan bir belediye değil. Tuzla da iki il temsil ediliyor. Ama bizim belediyemizde geçmişte ve yarın ki geleceğimizde 81 il temsil edilecek. Hiç kimse hangi şartlarda doğrduğunu doğu da mı, batı da mı Karadeniz demi hangi kültürde yetiştiğini hangi inanca mensup olduğunu sorgulamaya hakkımız yoktur. Bizim bir tek şeye hakkımız var. Tuzla da yaşayana 200 bin yurttaşa eşit ve aynı gözlükle bakmak mecburiyetindeyiz. Bizim görevimiz budur. CHP böyle bakıyor Cemil Ekşi’de böyle bakıyor. Bunu iktidar yapmak mecburiyetindeyiz.

 

Bunların küçüğü de büyüğüde yalan söylüyor

Beş yıl geçti Tuzla da ne değişti. Değişti. Ben söyleyim size. Belirli yeni bir çevre ciddi anlamda zenginleşti. Bunlarında başında bugünkü mevcut belediye başkanı, yardımcıları ve onun yandaşları geliyor. Unutmayın hani hep diyoruz ya sevgiyle birliktelikle iktidar olacağız. Tuzla’yı beş yıldır ziyan eden haksızlık eden, şelale Park diyip 50 trilyon vurgun vuran kendi yandaşlarına özel imar çıkaran 200 bin nüfuslu ilçenin İDO iskelesini yöneticisine çay bahçesi yaptıran göl deyip kuş deyip balık deyip içinde tüy bile ot bile olmayan göle bakacak. Bizim rakibimiz bu. CHP adayları olarak rakipleri doğru görerek eleştireceğiz. Elbette ki halka sevgiyle bakacağız sevgiyle kucaklayacağız haksızlık etmeyeceğiz adaletsizlik etmeyeceğiz, ama İçmeler’in trafik sorunun çözerim diyerek kendimize rezidans yapıp yandaşlarımıza dükkan yapmayacağız. Bunları bilmemiz lazım ben Tuzla’nın imar planını 6 ayda çözeceğim dedi.

4.5 yıl geçti hala mahallelerde imar problemi var. Orhanlı’da, Akfırat’ta, Tepeören’de mevcut imarları yüzde 50’ye düşürmüşler. İşte bunları görmemiz lazım tapu problemi ortadan kaktı mı? Şifa mahallesinde gidip millete yalan söylediler. Üstüne basa basa söylüyorum. Belediye başkanlarıda yalancı milletvekilleri de yalancı onların. Şifa mahallesi Mimarsinan mahallesine gidip şunu söylemediler mi. CHP iktidar olsa ne olacak. Büyükşehir bizde hükümet bizde biz gelince tapu problemini 6 ayda çözeceğiz. Soruyorum size çözüldü mü?

 

Böyle sözlere ne derler. Yalan. Bunların küçüğü de yalan söylüyor, büyüğü de yalan söylüyor. Çok şükür biz bugüne kadar ne söylediysek her türlü sözümüzün arkasında durduk. O nedenle CHP’nin tek rakibi var o da AKP’dir. Bu seçimde de onu indirmemiz lazım.

Hep birlikte indireceğiz. Bakın bir referandum yapıldı AKP çıkıp ne dedi Evet dedi. Biz ne dedik Hayır. Çıkıp meydanlarda ne anlattılar. Özgürlük, demokrasi bunun için mücadele ediyoruz, Bağımsız yargı. Bunların hiç biri oldu mu? Olmadı. Aynı palavralarla yine gidiyorlar.

 

4 yıl ceza alan burada durabilir mi?

Bizim yapacağımız işte şu. Ben şurada beş günlük çiçeği burnunda bir adayım.

Allahtan korkar insan, ayıptır günahtır biraz vicdanlı olur. Hani derler ya kuldan utanmıyorsan Allah’tan kork bunlar kuldan da utanmıyor Allah’tan da korkmuyor.

 

Bakın partimizin 7 tane adayı vardı. Hiç bir şey duydunuz mu. Daha ben Ankara’dayken aday olabilirim ihtimali varken ertesi gün gazeteler manşetler atmaya başladı. Cemil Ekşi öyle yapmış, Cemil ekşi böyle yapmış. Helal olsun bana ya.

Ne Cemil Ekşi’ymişim. Bakın şöyle bir bilgi kirliliği var. Şunu bir düzeltelim. Ben 2010 yılında bu örgütün sizlerin isteğiyle ilçe başkanı seçildim. İlçe başkanının görevi nedir. Partisini temsil edeceği gibi partililerine de sahip çıkmaktır. Bir kandil günüydü. Partimizin kandil mesajını Tuzla sahil de gençlik kollarımız, parti yöneticilerimiz asmaya kalktılar.

Tuzla da ki bu yalancının başı orada ki gençlik kollarına, ilçe yöneticilerimize hakaret etti. Ben ilçe başkanıyım, ilçe yöneticisini koruyamayan, gençlik kollarını koruyamayan bir ilçe başkanı olmam ben. Gittim orada haddini bildirdim. Ama orada yalan söyledi.

Yöneticilerime gençlik kollarına ettiği hakaretin on katını ona ettim. Darp yok, tokat yok farklı bir şey yok. Yöneticilerine, gençlik kollarıma on hakaret ettiyse ben yüz tane hakaret ettim.

Ne yazmış gazeteler efendim 4 yıl 7 ay ceza almışım. İçimizde hukukçular var böyle bir cezayı alan burada durabilir mi. Evet doğru hakaret ettik Mahkeme de bize 10 ay ceza verdi onu da erteledi olay ortadan kalktı.

 

İçimizdeki İrlandalılar neden korkuyor

Şimdi bu dosyalar katlana katlana gidiyor. Ya arkadaş niye korkuyorsunuz bu kadar. Ben şimdi AKP’lilerin korktuğunu anlıyorum da, çünkü onlardan iktidarı alacağız korkacaklar bizden ama içimizde ki bu İrlandalılar neden korkuyor. Çünkü niye aman ha CHP Tuzla da bir ivme yakalamış zaten geçen seçimler haksızlıkla, iftirayla alınmış bu dönemde örgütüyle yöneticisiyle kadın koluyla gençlik koluyla partilisiyle artık tamamlanacaktır.

Çünkü halk buna karar vermiş görüyoruz. O nedenle bu dosyalar kabarıp kabarıp gidiyor. Eğer bu konuda bir şey duyarsanız bende 8 arkadaştan bir tanesi olarak aday olma şansım yüksek. Ancak bu dosyaları her gün basına çıkarmaları da ihtimaldir. Bunu da bilin ama takılmayın arkadaşlar. Ben hep söyledim. Bir adam ya hırsızdır ya değildir, Ya namussuzdur ya değildir.

 

Her iftiranın karşılığı verilecektir

Ben geçen TV programında da anlattım. Benim paramda vardı pulumda vardı. Bir çok insan beni tanıyor müteahhittim, iş adamıydım, sanayiciydim, vicdansızlar insafsızlar 40 metre sağlık ocağı olan hastaneleri var, yalıları var. Olsun da, 10 milyar maaşla nasıl olsun bilelim. Yok böyle yalan şunu herkes bilecek CHP’li bir ferdine AKP tarafından gerek basından gerek sokakta gerek dernekten gerek kahvede haksız ve mesnetsiz yapılan her iftiranın karşılığı misli misli onlardan sorulacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Şunu yapmayacağız bundan sonra. Efendim yazdı bizde hukuka gidelim, evet hukuk işliyor ama 3 yıl sonra işliyor. Yazdı mı karşılığını alacaktır. Söyledi mi karşılığını alacaktır. Tokat vurdu iki tane yiyecektir.

 

Niye, artık Tuzla da CHP’nin tahammülü yoktur artık. Bu insanların bu emektar insanların 20 yıldır bu partiye hiçbir beklentisi olmadan hiçbir talepte bulunmadan gece gündüz çalışan bun insanların ne umutlarını ne geleceğini ne hakkını bundan sonra kimseye yedirmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin arkadaşlar. Yapılacak olan eğilim yoklaması hayırlı ve uğurlu olsun bütün arkadaşlarımız benden kıymetlidir, partimizin üyesi olan arkadaşlarımızın sandığa gidip kendi özgür iradeleri ile oy kullanırken sadece 7 veya 8 arkadaşın sandıkta yarışıp başarı elde edeceğini düşünmemelerini istiyorum. Çünkü neden 30 mart’ı hayal ederek ümit ederek oy kullanmalarını istiyorum.

Partimiz için ilçemiz için ülkemiz ve bu emektar örgütümüz için kim hayırlıysa allah onu nasip etsin. Bana da her koşulda düşen ne görev varsa hayatımda hep mücadele ederek, hep dik yürüyerek geldim. Bu zalim iktidar bile beni eğemediğine göre bundan sonra evvel allah kimse bizi eğemeyecektir” dedi.

 

İlçe Başkanı Kızılkan

İlçe Başkanı Ali Ekber Kızılkan ise yaptığı konuşmada  “Hepimizin burada beklentisi 22 senedir seçimi almak. Bizim derdimiz birilerini adaylaştırmak değil, Tuzla’da seçimi almak. Ben diğer aday adayı arkadaşlarımıza da 3,4 aydır bu seçimi düzeyli götürdükleri için teşekkür ediyorum. İstanbul’un en seviyeli seçim yarışını götüren arkadaşlarımız olduklarına inanıyorum. Kimse kimseyi eleştirmeden, kimse kimsenin rakibi olmadan, birlik beraberlik içerisinde bu güne kadar geldiler. Kim atanırsa atansın bütün Tuzla, bütün örgüt onların arkasında kenetleneceğiz, bu seçimi almak için and içtik birbirimize söz vereceğiz. Cemil Ekşi’ye de başarılar diliyorum” dedi .

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]