SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı Kuruldu

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Pendik Temsilciliği Pendik Belediyesi işbirliği ile Pendik Ballıca Köyünde ‘’Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanı’’ adını verdikleri alana 1200 adet Çam Fidanı dikildi.

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Yadigar, Pendik İlçe Temsilcisi Metin Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Faruk Uysal, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Pendik İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Sait Çoban, Pendik Müftüsü Ziya Ersin,Pendik Ballıca Köyü Muhtarı Davut Genç, Pendik’teki Kurum Yöneticileri, öğretmenler ve ailelerinden oluşan 300 kişinin katıldığı etkinlikte 1200 Çam Fidanı dikildi.

Mehmet Akif İnan Hatıra Ormanına Fidan Dikme Töreninde Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin; ‘’Bende böyle güzel bir günde, güzel bir insan anısına burada toplanmaktan memnuniyet duyuyorum’’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Mehmet Akif İnan, inanmanın zor olduğu dönemlerde inanan ve inancının mücadelesini veren bir insandı. Eğitimin memleketin en önemli sorunu olduğunu, kazanmanın da-kaybetmenin de eğitimle olacağını bilen bir değerdi. Önce bu değerli insanı, bir memlekete değer verenler tarafından adının yaşatılması gerekirdi. Biz bugün bunu yapıyoruz’’ dedi.

Şahin şöyle devam etti; ‘’Bu milletin sırtına vurulan hançer eğitimle oldu. Bu hançerin çıkarılması da yine eğitimle oldu. Mehmet Akif İnanlar, Necip Fazıllar bunun mücadelesini verdi. Kimi bu dava için canını verdi. Kimisi kendini darağacında gördü. Bu insanları, bu isimleri gençlerimize tanıtmamız lazım. Gençlerin bu isimleri tanıması içinde sebeplere sarılmak lazımdır. Bugün böyle bir ismi Pendikliler adına tanımak bizim için çok önemli bir kazanım’’ dedi.

hatira-ormani3

Şahin sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Mehmet Akif İnan inandığı için Maraş’a sürgün edildi. Sürgün, hicret demektir. Maraş’ta büyük bir şair oldu. Yaşantısına baktım, Nebevi bir yaşantı. Bu alan, Pendik Ballıcanın Şanlı Urfası. Güzel bir alan seçilmiş. Hem Mehmet Akif İnan adına, hem onun adını yaşatmak adına güzel bir iş yapıldı. Böyle güzel insanları örnek almayı, Cenabı Allah’ın lutfuna mazhar olmayı nasip etsin’’ dedi.

Burada bir selamlama konuşma yapan Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube kurucularından Cemal Kapan; ‘’Mehmet Akif İnanın hayat hikâyesini özetleyerek şiirlerinden kesitler sundu. Demokrasinin gelişmesine büyük katkıda bulunan bu büyük insana Cenabı Allahtan rahmet diler, mekânı Cennet olsun diyorum. Bu etkinliğimize katkılarından dolayı Pendik Belediyesine ve katılımınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ta yaptığı selamlama konuşmasında; ‘’ ’Mehmet Akif İnanı rahmetle anıyoruz. Birileri akciğerimiz olan ormanları yakıp yıkarken, Eğitim-Bir Sen olarak ormanları yeşertmek üzere burada toplanmamız anlamlıdır. Bizim medeniyetimizde ağaç dikmenin önemi büyüktür. Hepimizin burada bugün bir dikili ağacı olacaktır. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından sahaya 1200 çam ağacı fidesi dikilerek can suyu verildi. Pendik Belediyesi tarafından pide-ayran çay ikramında bulunuldu.

                                                                       

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]