CHP Kartal’da merkez sağdan bir aday mı çıkaracak?

Yayın: 15:22 - 03.12.2013
Güncelleme: 15:22 - 03.12.2013

CHP’nin Kartal Belediye Başkanlığını tekrar kazanabilmesi için çok farklı alternatifler üzerinde görüşmeler yapıldığı söyleniyor.

Kartal Mevcut aday adaylarının haricinde Kartal’da seçimi kazanabilmek için merkez sağdan geniş kitleleri peşinden sürükleyebilecek sürpriz bir isim ile görüşmeler yapıldığı iddia edildi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün de bu sürpriz isim ile görüştüğü belirtilirken, CHP Genel Merkezinde bu isime sıcak baktığı söyleniyor. AK Partinin bu seçimlerde çok iddialı bir şekilde asılacağı biliniyor. Bu sebeple öyle bir isim üzerinde görüşmeler yapılıyor ki, bu isim merkez sağın yani demokratların, muhafazakarların, sol seçmenin ve milliyetçi kesimin de oylarını kazandırabilsin. Bu isim büyük ihtimalle daha önce yerel seçimlerde gerek bağımsız gerekse Doğruyol ve Demokrat Parti’den aday olarak ciddi derecede oy alabilmiş, fevkalade bir seçmen potansiyeline sahip olan tecrübeli politikacı Av. Mutlu Erkaya olabilir.

Kartal’ın siyaset tarihinde efsane olan Av. Mutlu Erkaya bir çok partinin teklif götürdüğü bir isim. Demokrat Parti, DSP, MHP gibi partiler nabız yoklaması yaptığı biliniyor.

MHP’de, Kartal adayımız ol demiş!

Hatta Milliyetçi Hareket Partisi’nin de Mutlu Erkaya’ya Kartal Belediye Başkanlığı için adayımız ol diye teklifte bulunduğu MHP İlçe Teşkilatı tarafından dillendirildi. Yani farklı birkaç partinin üzerinde durduğu ortak adayı tek başına Kartal’da geniş kitleleri peşinden sürükleyebilen Av. Mutlu Erkaya CHP’nin sürpriz adayı olarak açıklanırsa hiç kimse şaşırmasın.

Exit mobile version