SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeyli Belediyesi’nden Sürdürülebilir Çevre Semineri

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Sürdürülebilir Çevre Semineri çok sayıda kişinin katılımıyla Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminerin konuşmacıları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan kuruluşların temsilcileri oldu.

Sultanbeyli Belediyesi, çevreye büyük zarar veren atıklar hakkında toplumu bilinçlendirmeye devam ediyor. Belediye bu kapsamda Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde “Sürdürülebilir Çevre Semineri” düzenledi. Konusunda uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı seminere özellikle öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Celil Akçay, “Sultanbeyli Belediyesi olarak çevre duyarlılığı konusunda çok sayıda çalışmayı hayata geçirdik. Kendi elimizle yaşadığımız dünyayı ne kadar temiz tutabilirsek o kadar kendimizi başarılı sayıyoruz” dedi. Çevreye zarar veren atıklar hakkında kısaca bilgiler veren Akçay, “Eğitim amaçlı yaptığımız seminerimizde sizlere çevre bilincini aşılamak istiyoruz. Bildiğiniz gibi bir pil 4 metrekare toprağa zarar verebiliyor” ifadelerini kullandı.

Her Türlü Atığı Topluyoruz

Birey olarak çevreye karşı herkesin sorumluluğunun bulunduğunun altını çizen Akçay, “İnsanların bir ömrü olduğu gibi doğanın da bir ömrü var. Herkesin bu bilinçle davranması gerekir. Biz belediye olarak evlerden çıkan her türlü atığı topluyoruz. Yeter ki bu atıklardan bilgimiz olsun” dedi. Akçay ayrıca şu sıralarda okullarda çevre bilincine yönelik olarak eğitimler verdiklerini kaydetti.

Atıkların Sınıflandırılması Önemli

Ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) kurumsal iletişim ve eğitim müdürü Dilek Özcanlı Uslu ilk konuşmayı yaptı. Uslu konuşmasına ÇEVKO tarafından hazırlanan kısa tanıtım filmini izleterek başladı.  ÇEVKO’nun atıklar konusunda yaptığı çalışmalara değinen Uslu. bir yılda 6 milyon kamyon çöp üretildiğini ifade etti ve bunların geri dönüşmesinin gerektiğinin altını çizdi. Uslu ayrıca geri dönüşümde atıkların sınıflandırılmasının da önemli olduğuna değindi.

Uslu’nun ardından Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği proje sorumlusu Cenk Erten, konuşma yaptı. Erten atık piller hakkında bilgiler verdi. Pillerin türlerinin olduğunu ifade eden Erten, “Pilleri satın alırken ve kullanırken birçok şeye dikkat etmeliyiz. Satın alırken dikkat etmememiz gereken en önemli unsur son kullanım tarihidir. Şarj edilmeyen pilleri kesinlikle şarj etmeye çalışmayın. Bunu denediğinizde pillerde patlama gibi durumlara maruz kalabilirsiniz. Atık piller doğaya bırakıldığında büyük tahribatlara yol açabiliyor. Bu konuda hassas davranmamız gerekiyor” dedi.

Deha Biodizel Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sözbir Karakuş da bitkisel atik yağlarla ilgili konuşma yaptı. Düzenlenen seminer için Sultanbeyli Belediyesi’ne teşekkür eden Karakuş, “Atık yağlar son derece tehlikelidir. Hatta en tehlikeli atıkların başında gelir.  Çünkü bir kez lavaboya döküldükten sonra ne lavabodan geri alabiliyoruz ne de çöpten çıkartabiliyoruz. Binlerce litre suyumuz atık yağlarla kirleniyor. Bu nedenden dolayı 2005 yılından bu yana Türkiye’de Atik yağlar toplanıyor” dedi. Bitkisel atık yağların toplanması için atık toplama noktaları oluşturulduğunu ifade eden Karakuş, toplumun atık yağlara karşı bilinçlendiğini bunun daha da artması gerektiğini ifade etti.

Seminer Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut’un konuşmacılara verdiği plaketin ardından sona erdi.

Seminere katılanlara ÇEVKO, TAP ve Deha Biodizel tarafından hazırlanmış geri dönüşüm hakkında detaylı bilgilerin olduğu broşürler ve tanıtım filmleri dağıtıldı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]