Safahat hafızı Ömer Çam Hoca, vefatının 11. yılında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel etkinlikle anıldı. Programa İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Çam Hocanın oğulları, öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı.
Hocaların hocası olarak anılan Ömer Çam, vefatının 11. yılında düzenlenen özel programla anıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel programa İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, ÜNDER Başkanı Av. Ahmet Yılmaz, Ömer Çam’ın oğulları Prof.Dr. Kamil Çam ve Prof. Dr. Fatih Çam ve panel konuşmacıları, Çam hocanın öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı.
Anma programına katılan İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, programın her sene genişletilerek devam ettiğini ifade etti. Şahin, “11. kez yeniden Ömer Çam hocamızı anıyoruz. Her sene anma programımızı genişleterek devam ettiriyoruz. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir örnektir” dedi.
Herkes Ömer Çam’ı Tanımalı
Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, konuşmasına Ömer Çam Hoca’yı vefatının 11. yılında rahmetle andıklarını ifade ederek başladı. Ardından Keskin, “Kıymetli Bakanımızın himayesinde 11. yılında hocamızı anıyoruz. Programa katılanlara ve desteği olanlara teşekkür ediyorum. Bu anma programlarında müthiş bir feyz ve bereket olduğuna inanıyorum. Sultanbeyli’de Ordulu kardeşlerimiz çoğunlukta. Ordulu hemşehrilerimizin ve herkesin Ömer Çam Hoca’yı tanımasını istiyoruz” dedi. Başkan Keskin ayrıca Ömer Çam’ı anma programlarının bundan sonra İlahiyat fakültelerinde ve imam hatip okullarında yapılmasının daha faydalı olacağına inandığını söyledi.
Programın ortaklarından olan ÜNDER’in Başkanı Av. Ahmet Yılmaz, yaptığı konuşmada Ömer Çam için şu ifadeleri kullandı: “Bizim kültürümüz salih insanların anılmasını, hatırlanmasını ister. Çünkü eğitim öğretimde modeller önemlidir. 11 yıldır sürdürülen Ömer Çam Hocamızı anma programlarımızda bizim paydaşlarımız oldu. Ömer Çam hocamızı hayırla yad ediyoruz” dedi.
Ömer Çam’ın oğlu Prof. Dr. Kamil Çam da, konuşmasına babası için düzenlenen anma programlarına destek veren kurum ve kuruluşlara desteklerinden ötürü teşekkür ederek başladı. Babası Ömer Çam’ın sağlığında tüm amacının öğrencilere bir şeyler vermek olduğunu söyleyen Kamil Çam, “Babam okulu birincilikle bitirdiği için istediği yerde öğretmenlik yapabilirdi. Ama o bunu istemedi. Kendi memleketini tercih etti. Öğrencileri için varını yoğunu ortaya koydu. Bütün hayatını öğrencilerinin iyi birer insan olmasını için adadı” dedi.
Kamil Çam’dan sonra konuşan bir diğer oğlu Prof. Dr. Fatih Çam, babasının 19 yaşında öğretmen olduğunu söyledi. Öğretmen olduktan sonra bütün ömrünü öğrencilerine adadığını kaydeden Fatih Çam, konuşmasına şöyle devam etti: “Netice itibariyle Ömer Çam, bu memlekete büyük hizmetler yaptı. Ömer Çam Hoca hak aşığı bir insandı”.
Fatih Çam’ın ardından konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Ali Köse, “Ben de kendimi Ömer Çam’ın izinden gidenlerden sayıyorum. Bugün Ömer Çam Hocamızı anıyoruz. O fakülteden kimler geldi kimler geçti. Ömer Çam bir eğitim gönüllüsüydü” dedi.
Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’nın yaptığı Ömer Çam’ın hayatının anlatıldığı panel başladı. Panelin konuşmacıları Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Mahmut Çamdibi, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ve Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar oldu.
İlk konuşmacı Prof. Dr. Halis Ayhan Ömer Çam için şu ifadeleri kullandı: “Rahmetli Ömer Çam meslektaşımdı ama talebesi kadar sevdim onu. Hoca mesleğinin yüz akı, mesleğinin ehliydi. İnsan sevgisiyle doluydu” dedi.
Ardından konuşan Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ise: “Hoca1923 yılında doğdu ve ilk göreve başladığında 19 yaşındaydı. Tam 41 yıl eğitime hizmet etti. Ömer Çam sadece bir öğretmen değildi. Öğretirken eğitiyordu da” dedi.
Prof. Dr. Mehmet Bayraktar da: “Hocamız Ömer Çam iz bırakan bir eğitimciydi. Ben hocamla 6 yıl aynı çalışma odasını paylaştım. Öğrencisini iyi tanır ve öğrencisine değer verirdi şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ise: “Ömer Çam Hoca Kur’an’ın yüzde onunu ezbere bilirdi. Ayete bakar resim gibi alırdı. Eğitim için, öğrencileri için çok büyük adımlar attı” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Mahmut Çamdibi de: “Ömer Çam hocayla ilgili yapılan toplantılarda hocanın şahsiyeti ortaya çıktı. Biz tüm yaptığımız akademik çalışmaları hocaya arz ediyorduk. Ondan ders alıyorduk. Hocamızın şahsiyeti o kadar güçlüydü ki kimseden bir şey istemezdi” dedi.
Özel programda ayrıca Ömer Çam’ın hayatının anlatıldığı kısa bir film izletildi ve sanatçı Aysel Aksoy Becit, güftesinin Ömer Çam’a ait olduğu bir de türkü seslendirdi.
İlgili Haberler
Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti
Saddam Gerçekten Bir Devlet Adamı Mıydı?
Cumhuriyet’in 101. Yıl Dönümü Kartal’da Bengü konseriyle Coşkuyla Kutlandı
Kartal Belediyesi’nde Grev Pankartı Asıldı Grev Resmen Başladı
Tuzla’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuyla gerçekleştirildi
Kayıp Etmeye Mahkûm Olan Tutarsız Türkmen Politikası