SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ömer Çam Vefatının 11. Yılında Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Safahat hafızı Ömer Çam Hoca, vefatının 11. yılında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel etkinlikle anıldı. Programa İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Çam Hocanın oğulları, öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı.

 

Hocaların hocası olarak anılan Ömer Çam, vefatının 11. yılında düzenlenen özel programla anıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel programa İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, ÜNDER Başkanı Av. Ahmet Yılmaz, Ömer Çam’ın oğulları Prof.Dr. Kamil Çam ve Prof. Dr. Fatih Çam ve panel konuşmacıları, Çam hocanın öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı.

 

Anma programına katılan İçişleri Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, programın her sene genişletilerek devam ettiğini ifade etti. Şahin, “11. kez yeniden Ömer Çam hocamızı anıyoruz. Her sene anma programımızı genişleterek devam ettiriyoruz. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bir örnektir” dedi.

 

Herkes Ömer Çam’ı Tanımalı

 

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, konuşmasına Ömer Çam Hoca’yı vefatının 11. yılında rahmetle andıklarını ifade ederek başladı. Ardından Keskin, “Kıymetli Bakanımızın himayesinde 11. yılında hocamızı anıyoruz. Programa katılanlara ve desteği olanlara teşekkür ediyorum. Bu anma programlarında müthiş bir feyz ve bereket olduğuna inanıyorum. Sultanbeyli’de Ordulu kardeşlerimiz çoğunlukta. Ordulu hemşehrilerimizin ve herkesin Ömer Çam Hoca’yı tanımasını istiyoruz” dedi. Başkan Keskin ayrıca Ömer Çam’ı anma programlarının bundan sonra İlahiyat fakültelerinde ve imam hatip okullarında yapılmasının daha faydalı olacağına inandığını söyledi.

 

Programın ortaklarından olan ÜNDER’in Başkanı Av. Ahmet Yılmaz, yaptığı konuşmada Ömer Çam için şu ifadeleri kullandı: “Bizim kültürümüz salih insanların anılmasını, hatırlanmasını ister. Çünkü eğitim öğretimde modeller önemlidir. 11 yıldır sürdürülen Ömer Çam Hocamızı anma programlarımızda bizim paydaşlarımız oldu. Ömer Çam hocamızı hayırla yad ediyoruz” dedi.

 

Ömer Çam’ın oğlu Prof. Dr. Kamil Çam da, konuşmasına babası için düzenlenen anma programlarına destek veren kurum ve kuruluşlara desteklerinden ötürü teşekkür ederek başladı. Babası Ömer Çam’ın sağlığında tüm amacının öğrencilere bir şeyler vermek olduğunu söyleyen Kamil Çam, “Babam okulu birincilikle bitirdiği için istediği yerde öğretmenlik yapabilirdi. Ama o bunu istemedi. Kendi memleketini tercih etti. Öğrencileri için varını yoğunu ortaya koydu. Bütün hayatını öğrencilerinin iyi birer insan olmasını için adadı” dedi.

 

Kamil Çam’dan sonra konuşan bir diğer oğlu Prof. Dr. Fatih Çam, babasının 19 yaşında öğretmen olduğunu söyledi. Öğretmen olduktan sonra bütün ömrünü öğrencilerine adadığını kaydeden Fatih Çam, konuşmasına şöyle devam etti: “Netice itibariyle Ömer Çam, bu memlekete büyük hizmetler yaptı. Ömer Çam Hoca hak aşığı bir insandı”.

 

 

Fatih Çam’ın ardından konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı

 

Prof. Dr. Ali Köse, “Ben de kendimi Ömer Çam’ın izinden gidenlerden sayıyorum. Bugün Ömer Çam Hocamızı anıyoruz. O fakülteden kimler geldi kimler geçti. Ömer Çam bir eğitim gönüllüsüydü” dedi.

 

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’nın yaptığı Ömer Çam’ın hayatının anlatıldığı panel başladı. Panelin konuşmacıları Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Mahmut Çamdibi, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ve Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar oldu.

 

İlk konuşmacı Prof. Dr. Halis Ayhan Ömer Çam için şu ifadeleri kullandı: “Rahmetli Ömer Çam meslektaşımdı ama talebesi kadar sevdim onu. Hoca mesleğinin yüz akı, mesleğinin ehliydi. İnsan sevgisiyle doluydu” dedi.

 

Ardından konuşan Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ise: “Hoca1923 yılında doğdu ve ilk göreve başladığında 19 yaşındaydı. Tam 41 yıl eğitime hizmet etti. Ömer Çam sadece bir öğretmen değildi. Öğretirken eğitiyordu da” dedi.

 

Prof. Dr. Mehmet Bayraktar da: “Hocamız Ömer Çam iz bırakan bir eğitimciydi. Ben hocamla 6 yıl aynı çalışma odasını paylaştım. Öğrencisini iyi tanır ve öğrencisine değer verirdi şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ise: “Ömer Çam Hoca Kur’an’ın yüzde onunu ezbere bilirdi. Ayete bakar resim gibi alırdı. Eğitim için, öğrencileri için çok büyük adımlar attı” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Mahmut Çamdibi de: “Ömer Çam hocayla ilgili yapılan toplantılarda hocanın şahsiyeti ortaya çıktı. Biz tüm yaptığımız akademik çalışmaları hocaya arz ediyorduk. Ondan ders alıyorduk. Hocamızın şahsiyeti o kadar güçlüydü ki kimseden bir şey istemezdi” dedi.

 

Özel programda ayrıca Ömer Çam’ın hayatının anlatıldığı kısa bir film izletildi ve sanatçı Aysel Aksoy Becit, güftesinin Ömer Çam’a ait olduğu bir de türkü seslendirdi.

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]