SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Zehra Yıldız Kartal’da Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 Aralık 1997’de hayatını kaybeden dünyaca ünlü opera sanatçısı Soprano Zehra Yıldız, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen geceyle anıldı. Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma gecesinde dünyaca ünlü opera sanatçıları Zehra Yıldız anısına bir araya geldi.

 

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 4.sü gerçekleştirilen anma gecesine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra kızı Zeynep Öz, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

 

Yoğun ilgi gören anma programı öncesinde bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Zehra Yıldız’ın Türkiye‘nin en büyük değerlerinden biri olduğunu, amansız bir hastalık neticesinde yaşamını kaybettiğini belirtti. Başkan Altınok Öz, Zehra Yıldız’ın anısını Kartal’da yaşatacaklarının da altını çizerek şöyle konuştu: “ Sanatçıların yanında konuşmak doğru olmaz. Tiyatroların kapandığı, cendereye alındığı, zabıta ve polis zoruyla Duru Tiyatrosu’nun alanına girildiği bir ortamda sanatçılarla beraber olmak bir yerel yönetici olarak beni mutlu ediyor. Sanatsız bir milletin ileri bakması, kalkınması ve özgür birey olması mümkün değildir. Zehra Yıldız’ın çok ayrı bir yeri vardı. Yaradan’ın çizdiği yoldan çıkamadığımız, bir hastalık sonucu kaybettiğimiz Zehra’yı burada anmak ve buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Zehra Yıldız’ı anıyoruz. Zehra Yıldız kanalıyla da sanatın önemli bir dalını, yılda bir kez de olsa bize yaşattıkları için Zehra Yıldız Vakfı’na, Başkanı Süha beye, değerli sanatçılara ve onlarla beraber olan sanatçılarımıza, Kartal adına ve Kartal halkı adına hem teşekkürlerimi hem de saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Sanata Sonuna Kadar Destek Vereceğiz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ideolojik olarak sanata desteklerinin devam edeceğini belirterek bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Taş Heykel Sempozyumu’nu hatırlattı. Başkan Altınok Öz, “Sevgili dostlar, biz ideolojik olarak sanata sonuna kadar destek vermek zorundayız. Ne kadar eleştirilirsek eleştirilelim Taş Heykel Sempozyumu’nu yapacağız. Operaya da Kartal’dan yoğun bir ilgi olduğunu görüyorum. Kartal’ın önü açık. Kartal, Anadolu yakasının merkezi olacak. O halde yerel yöneticinin, önümüzdeki dönem Kartal’ı yönetecek yerel bir yöneticinin en önemli görevi, sanatı icra edecek bir ortamı sağlamaktır. En önemli görevi bu olmalıdır. Zehra Yıldız’ın plaketini de yeni belediye binamızın en güzel yerine koyacağız “diye konuştu.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e; konuşmasının ardından, sanata ve Zehra Yıldız’ın Kartal‘da anılmasına verdiği destek ve katkılardan dolayı Zehra Yıldız Vakfı tarafından bir plaket takdim edildi.

 

 

 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Cem Mansur’un şefliğinde Zehra Yıldız Orkestrası eşliğinde sanatçılar sahne aldı. Mozart, G. Rossini, Verdi, G. Donizetti, C. Debusy, C. Gounod, F. Cilea ve G. Puccini gibi dünyaca ünlü isimlerin yapıtlarını arya ve düet olarak yorumlayan sanatçılara arpta Ferda Arıkan eşlik etti.

 

Cem Mansur’un orkestra şefliğini yaptığı konserde, Sopranolar Efsun Öztoprak, Burçin Savigne, Özgecan Gencer, Sevim Zereaoğlu, Koloratur soprano Dilruba Bilgi, Mezzosoprano Özge Belen, Tenor Hakan Aysev, Caner Akın, Bariton Sedat Öztoprak ve Suat Arıkan, Zehra Yıldız Vakfı Orkestrasının eşliğinde aryalarını yorumladı.

Zehra Yıldız kimdir?

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera ve Şan Bölümünden 1983 yılında mezun olan Zehra Yıldız, aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi ailesine katılarak ilk kez ‘Venedik’te Bir Gece’ Opereti ile sahneye çıktı. 1984’te İtalya’daki La Boheme yarışmasında ‘Mimi ‘ rolü ile ilk beş soprano arasına girdi. Antonietta Stella, Lia Guarini, Carlo Bergonzi, Renato Gavarini gibi ünlü sanatçılarla çalışan sanatçı, Hoffmann’ın Masalları, Madama Butterfly, Otello, Maskeli Balo, Aida operalarında baş kadın oyuncu rolünü üstlendi. Zehra Yıldız, 1994-95 sezonunda T.C. Kültür Bakanlığı tarafından “Yılın En Başarılı Kadın Opera Sanatçısı” ünvanına değer bulundu. Sanatçı, 1995-96 mevsiminde Almanya’da oynadığı Uçan Hollandalı operasındaki Senta rolü ile ünlü ‘’Opern Welt’’ dergisinde yılın en başarılı sanatçıları arasında yer aldı. Almanya’daki son temsilleri “Salome” ve “Fidelio”nun ardından ani ölümüne duyulan acı, yerli basın kadar yabancı basında da yankılandı.

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]