SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dow ile “Öğretmenin Kimyası” Değişiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de okullarda fen ve kimya branşlarına olan ilginin giderek azalması üzerine

Dow Türkiye, yeni bir proje başlatıyor.

  • 100’ü aşkın öğretmen, 21-22 Aralık 2013 tarihlerinde kimya eğitimine ilişkin bilgilerini derinleştirmek ve geliştirmek için buluşacak.

  • Dow Uzmanları tarafından hazırlanan ve kimyanın teknoloji ile birleşimini yansıtan ürün ve örnekler atölye çalışmaları sırasında öğretmenlerle paylaşılacak

Türkiye, İstanbul — 10 Aralık 2013 — Dow Türkiye, son yıllarda liselerde kimya bilimine olan ilginin giderek azaldığını gösteren çarpıcı veriler üzerine kimya eğitiminde fark yaratabilmek için harekete geçti. 21. yüzyılda eğitimde, fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarının ülkelerin gelişimine ve ekonomik büyümesine önemli katkılar sağladığının bilincinde olan Dow, liselerde kimyaya olan ilgiyi artırmak için yepyeni bir proje başlattı: “Dow ile Öğretmenin Kimyası”

Fen okur-yazarlığında 33 OECD ülkesi arasında 31. sırada yer alan Türkiye’de, kimya eğitimi alanında “Acil Müdahale”ye ihtiyaç duyulduğunu saptayan Dow Türkiye; Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile oluşturulan ortak projede buluştu.

Dow Türkiye’nin desteği ile 21-22 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek projede, İstanbul ve Kocaeli’deki liselerden 100’ü aşkın kimya öğretmeni, iki günlük uygulamalı atölye çalışmasında bir araya gelecek. Öğretmenler, kimya ve kimya eğitimi alanında öne çıkan yenilikleri öğrenme olanağı bulacak.

Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Kurucu Genel Müdürü Kayhan Karlı’nın konuşmalarıyla başlayacak atölye çalışmaları sırasında, kimya eğitimine ilişkin yeni bilgiler öğretmenlere bilgisayar ve görsel animasyon destekleriyle aktarılacak. Dow Türkiye uzmanları tarafından hazırlanan ve kimya ile teknolojinin birleşiminden ortaya çıkan başarılı uygulamaları yansıtan örnekler öğretmenlerle paylaşılacak.

Dow Türkiye’nin destek verdiği projede öğretmenler, yaratıcı fen ve kimya eğitimi yöntemlerini uygulayarak öğrenecek ve okullarına döndüklerinde bu yöntemleri sınıflarında kullanabilecekler.

Açılış konuşmaları:

 21 aralık cumartesi saat 09.30

 TITANIC BUSINESS KARTAL

Dow Hakkında

Dow (NYSE: DOW), insanlığın ilerlemesi için asli önemi olan konularda tutkuyla yenilik yapmak için bilim ve teknolojinin gücünü birleştirir. Şirket, temiz su ihtiyacı, yenilenebilir enerji üretme, enerjiyi koruma ve tarımsal üretkenliği artırma gibi dünyanın en zorlu sorunlarının birçoğunu ele almaya yardım etmek için, kimyayı ve yeniliği, sürdürülebilirlik ilkeleriyle birleştirir. Dow’ın kimya sanayiine yıllardır öncülük etmiş olan ve özel kimyasallar, yüksek teknoloji ile imal edilen malzemeler, tarım kimyasalları ve plastik hammaddelerinden oluşan geniş ürün portföyü, yaklaşık 160 ülkedeki müşterilerine elektronik, su, enerji, kaplama ve tarım gibi büyüme hızının yüksek olduğu sektörlerde teknoloji yoğun çözümler sunmaya devam etmektedir. 2012 yılında Dow’ın yıllık satışları 57 milyar ABD Doları oldu ve dünyada yaklaşık 54.000 kişilik istihdama ulaştı. Şirket 36 ülkede bulunan 188 sahada üretilen 5.000’den fazla ürüne sahiptir. Aksi açıkça belirtilmedikçe, “Dow” veya “Şirket”, The Dow Chemical Company ve konsolide bağlı şirketleri anlamına gelmektedir. Dow hakkında daha fazla bilgiyiwww.dow.com adresinde bulabilirsiniz.

ÖRAV Hakkında

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), öğretmenlere ve eğitimcilere yönelik sürdürülebilir iyileştirmeler yapmak ve projeler hayata geçirmek amacıyla 28 Ağustos 2008’de kurulmuştur. Merkezi İstanbul’da olan vakfın ana hedefi, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde; araştıran, sorgulayan ve analitik düşünebilen, özgüven sahibi; kişisel  gelişimin sürekliliğini önemseyen; evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak öğretmenlerin gereksinimlerine cevap verebilmektir. ÖRAV bu ana hedef çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yerinde öğretmenlere çeşitli projelerle ulaşmaya devam etmektedir. Kuruluşundan bugüne vakıf, yaklaşık 85.000 öğretmene yüz yüze ücretsiz eğitimler vermiş, atölye çalışmaları düzenlemiştir. Katılımcı öğretmenler yüz yüze eğitimlerin ardından öğrenmeye ve paylaşmaya, Türkiye’nin en büyük uzaktan öğrenme portalı eKampüs’ten yine ücretsiz olarak devam etmektedirler. ÖRAV hakkında daha fazla bilgiyi www.orav.org.trde bulabilirsiniz.

İl

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]