Ahmet Şimşek Koleji’nden ”Kardeşlik”Temalı Proje

Yayın: 14:01 - 18.12.2013
Güncelleme: 14:01 - 18.12.2013

”Gel Kardeşim Elini Ver Bana ”

Ahmet Şimşek Kolejinde  İlkokul-Ortaokul Öğrencileri, Rehberlik Bölümünün Projesi Olarak Kardeşlik Temasını İşlerken Duygu Dolu Buluşmalar Yaşandı .Bu Projeyle ilgili olarak şu açıklamalar yapıldı ;

”Okulumuz ilkokul-ortaokul rehberlik birimi aralık ayının konusu olarak “birlik, beraberlik, kardeşlik” konusunu seçtiler. Planlamaya uygun olarak işlenmeye başlanan tema gereği buluşmalar başladı. Örneğin; ilkokul 1B Sınıfı Öğretmeni ve öğrencileri, eşleştikleri 4B Sınıfı Öğretmeni ile abla-ağabeylerini sınıflarında ağırladılar. Tanışma ile başlanan etkinlikte kardeşler seçildi ve ilk buluşma gerçekleşti. Bir bisküviyi paylaşıp yemenin tadına varılırken, yeni okuma öğrenen kardeşler abla ve ağabeylerine kitap okudular. Duygu dolu anılar bırakan etkinlikle özellikle tek çocuk olanlar kardeşleri olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek etkinliği sunan okul idaresine mutluluklarını dile getirdiler.

 

4B sınıfı öğrencileri “tohumdan fidana” etkinliği olarak sınıfta yetiştirdikleri biber fidanlarından bir saksıyı kardeşlerine emanet ederek doğa dostu olmalarını öğütleyip derslerinde başarılar dilediler. “Her zaman yanınızdayız” diyerek sınıflarına döndüler.

 

Buluşmaların devam edeceğini belirten İlkokul Rehberlik Birimi; “Okulumuz bir ailedir, en güzel duygulardan biri olan kardeşlik duygusunu yaşamakla birlik ve beraberliğimizi güçlendirirken sosyal paylaşımlarımızla zenginleşir yüceliriz.” dedi.

 

Şairin dediği gibi:

 

Hayatı güldürür olursa sevgi,

 

Değeri yüceltir insanda saygı,

 

Kardeşlik- arkadaşlık denilen duygu,

 

Mutluluk getirir size çocuklar!..

 

Emek verenleri kutluyor başarılı çalışmalar diliyoruz.”

Exit mobile version