SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Sahili’nde yükselecek gökdelenlerin inşaat ruhsatı var mı ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Sahilde Ağaoğlu-Dap-Yapı -TOKİ ortaklığı ile yapımına başlanan gökdelenlerin inşaat ruhsatlarını olmadığı halde yapımına başlanıldığı belirtildi

Kartal sahilde TOKİ Ağaoğlu Dap Yapı Ortaklığı’na verilen eski Çimento Fabrikasının bulunduğu arazi’nin hukuka aykırı bir şekilde imara açıldığı belirtildi.

toki-1

 

Ayrıca, şirketin arazinin yan atarafına yaptığı dört katlı satış ofisinin de ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı öğrenildi.

 

toki-2

Belediye Meclis üyesi İbrahim Doğan, geçtiğimiz ay belediye meclisinde konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Bu arazi hazineye aittir yani kamu arazisidir. Arazi Zaha Hadid Planları içinde imara açılmıştı, bu planların iptali için gerek tarafımdan gerekse Mimar lar Odası tarafından İdare Mahkemesi’ne dava açılmış ve Mahkeme her seferinde bu planları yasaya aykırı bularak iptal etmişti.

toki-4

 

Ancak daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılı ortalarında bu araziyle ilgili, hiç bir değişiklik yapmadan iptal edilen planın aynısını onaylayarak yürürlüğü koydu ve TOKİ’ye devretti. Plan Bakanlıkta askıya asıldı ve kesinleşti. Bizim bu askı süresinde bilgimiz olmadığından tekrar dava açamadık. İdarede bu konuda bize bilgi vermedi. Hukuk TOKİ’ye kurban edildi.

 

Bu planlar yapılırken ve askıya asılırken, gerek Büyükşehir Belediye Başkanı gerekse İlçe Belediye Başkanları, hukuka aykırı olan bu planlarla ilgili yasal yollara baş vurmaları gerekirken bunu yapmamışlardır.

Çünkü bu planların hukuka aykırı olduğu mahkeme tarafından tescil edilmiştir. Mahkeme kararında, bu planların uygulanması halinde telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağını ve kamu yararı taşımadığını belirtmiştir” diyen Doğan, Buraya yaklaşık 100 metre yüksekliğinde gökdelenler yapılacağını bununda Kartal’ın çevresini doğasını rüzgarını olumsuz etkileyeceğini belirterek “burdan meclis üyelerine, belediye başkanına ve idarecilere çağrı yapıyorum. Hukuka aykırı olan bu planlardan ötürü söz konusu alana ruhsat verilmemelidir.

 

toki3

Buranın betonlaştırılmasına karşı çıkmalıyız, Kartal’ın yeşil alana, ihtiyacı vardır, depremde toplanma alanlarına ihtiyacı vardır. Söz konusu alan, TOKİ aracılığı ile Ağaoğlu Dap Yapı ortaklığına peşkeş çekiliyor. Sanal ortamda bazı medya kuruluşlarına da gök delenler gösterilerek, hayali Marina gösterilerek reklem veriliyor”

 

 

Doğan ayrıca, Şirketin arazinin yan tarafına yaptığı 9-10 mekre yüksekliğindeki satış ofisinin de, ruhsatsız ve kaçak olduğunu belirtti. Doğan, gariban vatandaş bir tuğla koyduğunda kıyameti koparan yetkililer, bu holdinglere neden sesini çıkarmıyor” dedi.

 

 

Doğan, ayrıca bu arazinin bir kısmında yüzlerce çeşit ağaç bulunduğunu, bu planlarla ağaçlarında yok edileceğini söyledi. Doğan Kartal’da herkesin bu konuya duyarlı olması çağrısında bulundu.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]