Turgay Başyayla’dan 7 Bölgeden 7 Türkü

Yayın: 09:31 - 23.12.2013
Güncelleme: 09:31 - 23.12.2013

TURGAY BAŞYAYLA’ DAN 7

 

7 Bölgeden, 7 Türkü,7 Yorumcudan ,7 Şiir ,7. Solo Albü”7”de buluştu…

 

 

Müzik dünyasına “Nazlıcan” türküsüyle merhaba diyen, 17 yıllık müzik yolculuğunda çıtayı hep yükselten, müzik kariyerinin yanı sıra 4 senedir yaptığı TV programları ve geçtiğimiz hafta çıkarttığı ‘Yemek – Anı’ kitabı “Davetsiz Misafir – Lezzet Yolculuğu” yla da dikkatleri üzerine çeken; ekranların “Davetsiz Misafir”i Turgay Başyayla,  7. solo albümü ”7” yi müzik severlerle buluşturdu.

 

 

Davetsiz Misafir”  programıyla   Anadolu’nun her köşesini karış karış gezen, 3 yılda 600 bin km yol yaparak kırılması zor bir rekora imza atan Turgay Başyayla bu arada da benzersiz bir repertuar oluşturdu.

 

 

Bu repertuarın içinden seçtiği, daha doğrusu kendini seçtiren 7 bölgemizden 7 türkü ile albümünü oluşturan Turgay Başyayla’nın bu çalışması için özel olarak 7 Şiir yazıldı.

 

 

Şair Ahmet Coşkun, İbrahim Dizlek ve Umut Bektaş tarafından yazılan bu şiirler; ülkemizin en sevilen ve popüler şiir  yorumcularından İbrahim Sadri, Gülay Özdem, Reha Yeprem, Hasan Basri, Ahmet Coşkun, İbrahim Dizlek ve Serdar Tuncer tarafından yorumlandı…

 

 

Müzik yönetmenliği  ve aranjörlüğünü Ekrem Düzgünoğlu’nun yaptığı albümün ilk klibi; bir Ege Türküsü olan “Edremit’in Gelini” ne çekildi.

 

 

Uzun yıllar NTV, A Haber ve FOX TV başta olmak üzere birçok haber kanalında spikerlik yapan ve kendine has haber sunumuyla başarılara imza atan Gülay Özdem; albümde şiiri de kendisinin yorumladığı ‘Edremit’in Gelini’nin klibinde de yer aldı.

 

 

 

Exit mobile version