SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aziz Nesin 98. Yaşında Heybeliada’da Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

Mizahın büyük ustası Aziz Nesin 98’inci yaş gününde, Aziz Nesin’i Anmak ve Anlamak”etkinliğiyle, Heybeliada’da anıldı.

 

Etkinlik, 1915 Heybeliada doğumlu olan Aziz Nesin için Heybeliada’da düzenlenen ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor.

 

Adalar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Aziz Nesin’in oğlu Ateş Nesin ve Nesin Vakfı da destek verdi.

 

Halki Palas Oteli’nde düzenlenen etkinlikte Ateş Nesin, , Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu, PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel, TYS Üyesi Yazar Gülsüm Cengiz, Yazar Zeynep Aliye, Nesin Vakfı Genel Müdürü Süleyman Cihangiroğlu, Kamil Yüceoral, Teyfur Erdoğdu Tarih Atölyesi (TETA), Dil Derneği Genel Yazmanı Hülya Küçükaras konuşmacı olarak yer aldı.

 

MÜJDAT GEZEN TELEFONLA KATILDI

 

Müjdat Gezen, aynı saatlerde tiyatro gösterimi olduğu için telefonla katıldı. Aziz Nesin’e dair anılarını paylaşırken, dinleyenleri telefon aracılığıyla da güldürmeyi başardı.

 

98 KARANFİL…

 

Saat 12.00’de Müzikli Atölye olan Teyfur Erdoğdu Tarih Atölyesi’nde (TETA) “Aziz Nesin Anlatıyor” başlıklı gösteri yapılacak. Aziz Nesin anısına Saat 13.30’da iskeleden 98 adet karanfil denize bırakıldı.

 

Gazeteci Yasemin Arpa’nın yönettiği panelde konuşmacılar, “Aziz Nesin ve Heğbeliada”, “Aziz Nesin Vakfı”, “Türk Dili ve Aziz Nesin”, “Türkiye Yazarlar Sendikası ve Aziz Nesin”, “Aziz Nesin’e Dair”, “Dünya Yazarı Aziz Nesin” başlıklarıyla konuşmalar yaptı.

 

Ateş Nesin toplantı açılış konuşmasında şunları söyledi:Ülkesi için yaptıklarına karşılık hafifliklerinden olsa gerek, yaşarken taşımayı bir türlü beceremediler. Ölümsüz yazar Aziz Nesin’in ağırlığını benim çocuğu olarak hiç yüksünmeden ve gururla bir başıma kaldırmamdan daha doğal ne olabilir.”

 

Toplantının ev sahipliğini üstlenen Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu da Aziz Nesin için şunları söyledi: “Aziz Nesin, sağlıksız düşünce biçimiyle uyuşmuş, yılgın, bezgin, doğruyu söylemekten kaçınan bir anlayışla mücadelenin en güzel örneğini verdi. Onu her zaman keyifle okumayı sürdüreceğiz”.

 

Toplantıda, Nesin’in 100. yaşının UNESCO tarafından “Aziz Nesin Yılı” ilan edilmesi ile ilgili girişimlerde bulunulması ve 100. Yaşının çok daha görkemli bir şekilde kutlanması dilekleriyle sona erdi.

 

 

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]