SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erbakan Vakfı İstişare Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz ay kuruluşu tamamlanan ve resmi olarak faaliyetlerine başlayan Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı Ankara’da geniş katılımlı bir iştişare toplantısı düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programa Türkiye’nin bütün illerinden Erbakan Vakfı mensupları katıldı.

 

Mütevelli Heyeti, İstişare Meclisi, İlim Meclisi, Dış İlişkiler/İslam Dünyası ile İlişkiler Meclisi, Denetim Meclisi, Yönetim Kurulu, Şube ve temsilciliklerin tam kadro katıldığı toplantıda Erbakan Vakfı’nın önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Ankara Ramada Plaza’da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr.Fatih Erbakan yaptı.

 

Fatih Erbakan: Erbakan Hocamız Milli Görüş’ün değişmez lideridir

 

Konuşmasına Vakfın amaçlarını anlatarak başlayan Erbakan; ‘Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı Milli Görüş’ün tek ve değişmez lideri Erbakan Hocamızın ideallerini yaşatmak, Milli Görüş fikriyatını yeni nesillere aktarmak ve şuurlu kadroları yetiştirmek üzere çalışmalar yapacaktır. Erbakan Hocamızın bir bilim insanı,ilim adamı, siyasetçi, ekonomist olmasının yanında büyük bir manevi değer olduğu gerçeğini de inşallah bu çalışmalarımız çerçevesinde toplumumuza anlatacağız

 

Erbakan Vakfi - Istisare Toplantisi - Ankara (2)

Fatih Erbakan: Asıl şimdi başlıyoruz

 

Vakıf kuruldu ve işimiz asıl şimdi başlıyor, Çünkü malumunuz Kelime-i Şehadet Müslüman olmak için şart olmasına rağmen nasıl ki kelime-i şehadetle mesele bitmiş olmuyor asıl Müslümanlık ve İslam kaideleri başlıyorsa işte, vakfı kurduk resmi olarak artık her şey tamam diyerek işimiz bitmiş olmuyor asıl şimdi başlıyor. Erbakan Hocamızın ismine layık olacak çalışmaları yapmak üzere besmeleyi çekiyoruz inşallah.

 

Vakfımız inşallah Erbakan Hocamız ile ilgili olarak gerek doğduğu ay olan Ekim ayında ve gerekse vefat ettiği Şubat ayında çeşitli etkinlikler düzenleyecektir. Elbette bununla yetinmeyecek ve özellikle Merhum Erbakan Hocamız’la özdeşleşmiş olan bazı tarihleri de değerlendirecek ve toplumu aydınlatma vazifesini yapacaktır. Örneğin Aralık ayı malumunuz Türkiye’mizde bütçe ayıdır. İşte Vakıf olarak inşallah bu ayda Denk Bütçe, Havuz Sistemi ve Adil Ekonomik Düzen üzerine çalışmalar ve konferanslar düzenlerken, 28 Şubat’ta gerçekleri aktarmak üzerine programlar icra edecek, Haziran ayında ise D-8 ve İslam Birliği konularını ele alacağız.

 

Fatih Erbakan: Hocamız her zaman affetmiş,dua etmiştir

 

Kendisi Peygamberi bir ahlakla şevkat ve merhamet üzere yetişmiş ve hayatının sonuna kadarda bu ahlakla yaşamıştır. Şunu hemen ifade etmeliyim ki hiçbir kimseyi bırakınız teşkilatların,davanın dışına çıkarmayı, kendisine en büyük yanlışları en büyük ihanetleri yapanlar hakkında dahi kötü konuşmamış onların zihniyetlerinin düzelmesi için her zaman dua etmiştir.

 

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı, Erbakan Hocamız’ın hayatını adadığı Milli Görüş davasına hizmet ederken aynı zamanda da çizgiden sapmalar ve yanlışlara karşı her zaman bir emniyet sübabı vazifesini de ifa edecektir. Davamıza hizmet etmek çok önemlidir ancak şu unutulmamalıdır ki davaya verilebilecek zararların önüne geçmekte bir o kadar mühimdir.’ ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının sonunda Saadet Partisi yönetimi ile yaşanan sıkıntılara da değinen Erbakan Erbakan Vakfı ile ilgili olarak Saadet Partisi ve Milli Görüşü bölme ve yeni bir parti kurma iddialarına da cevap verdi.

 

Erbakan şu ifadeleri kullandı; ‘Erbakan Vakfımız kurulduğu günden bu yana gerek yazılı ve gerekse sözlü bir takım açıklamalar üzerinden yıpratma ve karalama kampanyaları başlatılmıştır. Şu unutulmamalıdır ki Erbakan ismi kirletilemeyecek kadar temiz ve milletimizin kalbine taht kurmuş bir isimdir. Bu Allah vergisidir ve zorlamalarla olmaz.

 

Erbakan Vakfı merhum Erbakan Hocamız’ın vasiyeti üzerine kurulmuştur. Kuruluş çalışmalarına başladığımız günden bu güne kadar sürekli olarak söylenen ve sorulan bir hususa da açıklık getirmekte fayda görüyorum. Bu vakıf yeni bir partiye doğru gider,partileşir; zaten amaçta budur diyenle cevap veriyorum.

 

Fatih Erbakan’dan yeni parti iddialarına cevap; ‘’Bizim partimiz vardır oda; Saadet Partisi’dir.’’

 

Erbakan Vakfı bir partileşmeye gitmez; çünkü bizim zaten bir partimiz var oda SAADET PARTİSİ’dir. Bendeniz başta olmak üzere arkadaşlarımızın büyük kısmı zaten Saadet Partimiz’in çeşitli kademelerinde görev yapmaktadırlar. Biz her zaman olduğu gibi bundan sonra da Saadet Partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki Saadet Partimizin başarısı bizim başarımızdır. Partimizden kimsenin dışlanmasına, atılmasına, uzaklaştırılmasına gönlümüz razı değildir. Erbakan Vakfı olarak Saadet Partimizin de Milli Görüş çizgisi içerisinde tutulması hususunda en büyük hizmetleri bundan sonra yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.’

 

Dr.Fatih Erbakan’ın konuşmasının ardından Erbakan Vakfı çalışmalarının sunumuna geçildi. Tüm birimlerin önümüzdeki dönem çalışma planlarını sundukları toplantıda en çok ilgiyi çeken ise yeni logo çalışmaları oldu.

 

Erbakan Vakfı’nın geniş katılımlı toplantısına eski ve yeni siyasiler, akademisyen ve ilim adamlarının yoğun ilgi göstermesi Vakıftan beklentilerin büyüklüğünü de ortaya koydu.

 

Toplantıya;

 

Diyanet İşleri Eski Başkanı ve Gümüşhane E.Milletvekili Lütfü Doğan, Refah Partisi E.Genel Başkanı ve SP YİK Üyesi Ahmet Tekdal, E.Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, E.Devlet Bakanı Fehim Adak, E.Çorum Milletvekili Prof.Dr. Arif Ersoy, Prof.Dr.Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer Şeker, Prof.Dr.Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ramazan Altuntaş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Gencer, E.Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, E.Zonguldak Milletvekili Musa Demirci,E.Ankara Milletvekili Ömer Faruk Ekinci, E.Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, E.Millletvekili Prof.Dr.Sacit Günbey, E.Milletvekili Necmettin Aydın, Gazi Üniv.Uluslararası İlişkiler Öğr.Üyesi./Milli Gazete Yazarı Doç.Dr. Seyfettin Erol, Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, E.Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, Milli Gazete Yazarı Reşat Nuri Erol, SP GİK Üyesi Süleyman Erim, Memur-Sen Gen Başkan Yrd.Hacı Bayram Tonbul, Afyon E. Milletvekili Ahmet Koca, Zonguldak E.Milletvekili Fazlı Erdoğan, E.Milletvekili Ertan Yülek,Erbakan Vakfı Avrupa Temsilcisi Recep Kara katıldı.

 

Elif Erbakan Altınöz ve Mehmet Altınöz’ün yönetim kurulunda yer aldığı Erbakan Vakfının görev dağılımları ise şu şekilde açıklandı;

 

Mütevelli Heyeti Başkanı Dr.Fatih Erbakan

 

İstişare Meclisi Başkanı Ahmet Tekdal

 

Dış İlişkiler Başkanı Fehim Adak

 

İlim Meclisi Başkanı Prof.Dr.Arif Ersoy

 

Denetim Kurulu Başkanı İsmail Müftüoğlu

 

Genel Sekreter Doğan Bekin

 

Genel Muhasip ve STK Sorumlusu Kasım Sezen

 

Teşkilatlanma Sorumlusu Necmettin Aydın

 

Org.ve Tanıtım Sorumlusu Bahattin Sungur

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]