“Gönül adamı Mevlana’yı idrak etmeye çalışıyoruz”

Yayın: 14:40 - 23.12.2013
Güncelleme: 14:40 - 23.12.2013

 

 

Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Şeb-i Arus programında Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, eserleriyle, yaşam biçimiyle gönül adamı olduğunu ortaya koyan Mevlana’nın aşkını ve sevgisini idrak etmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin 740. vuslat yıldönümü münasebetiyle Pendik Belediyesi tarafından Şeb-i Arus programı düzenlendi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa yoğun bir ilgi vardı. Programa katılan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dünyada var oluş sebebinin çözüldüğünde kainatın sırrının çözüleceğini belirterek insanların gönüllerinde güzel etkiler bırakılması gerektiğini vurguladı. Mevlana’nın eserleriyle, yaşam biçimiyle gönül adamı olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Bizler de bugün O’nu anlayabilmek için buradayız. Onun aşkını ve sevgisini idrak etmeye çalışıyoruz.”dedi.

 

Program İstanbul Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Derneği (İSBEK) Mevlevi Topluluğunun ilahi dinletisi ve semazen gösterisi ile sona erdi.

 

 

 

Exit mobile version