Türk Dünyası Şöleni

Yayın: 08:11 - 28.12.2013
Güncelleme: 08:11 - 28.12.2013

 

Arslanbek Sultanbekov Konseri

 

 

Maltepe Türk Ocağı Gençlik Kollarınca Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölen bütün Türk büyükleri ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Doğu Türkistan lideri Rabia Kadir’in ocağımıza gönderdiği görüntülü mesajın dinlenmesinden sonra Gençlik Kolları Üniversiteler Masası Başkanımız sayın Emre GÜREL gecenin açış konuşmasını yaptı. Gürel konuşmasında “100 yıl önce Anadolu dahil işgal altında olan Türk dünyası bugün 6 devletle aydınlık bir geleceğe doğru koşmaktadır. İnşallah Batısı gibi Doğu Türkistan da azat olacak, Karabağ ve Kerkük’te soydaşlarımızın acısı dinecektir.

 

Türkiyemiz de Türkler tarafından yönetilmelidir, zira Türk, yetimin ekmeğine elini uzatmayacak kadar doğuştan güzel ahlaklıdır. Milletin malını çalanlar bizden korksunlar” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Ocağımızın sanatçısı Burak Kocaman’ın çalarak seslendirdiği dava şarkılarımız hep bir ağızdan coşkuyla söylendi.

 

Ardından Gençlik Kolları başkanımız sayın Bahadır Özcan, şube başkanımız sayın Halit CAN’a 8 yıldır gençlere sundukları imkanlar ve açtıkları yoldan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 

Uzunköprü Türk Ocağı Gençlik Kolları tarihi Türk okçuluğu takımının okçuluk gösterisinin ardından Kazakistan devlet sanatçısı ve dombra ustası Arslanbek SULTANBEKOV herkesin alkışları eşliğinde dombra ziyafeti sundu.

 

Şölenimize Türk Ocakları Gençlik Kolları Marmara Bölge eski başkanı Ahmet Selçuk CAN, Kadıköy Türk Ocağı temsilcileri, Sakarya, Gebze, Lüleburgaz, Uzunköprü ve Manisa Türk Ocağı Gençlik Kolları başkan ve temsilcileri, sayın İbrahim Metin, Azerbaycan Kültür Evi Bşk. Hikmet Elp, Nogay Türkleri Derneği bşk. Veysel Demir, Kırım Türkleri Derneği temsilcileri, Türkav İstanbul İl bşk. Erol Güler, GYTE Türkçe Topluluğu, Okan Üniversitesi Avrasya ve Türkçe Toplulukları, Maltepe Üniversitesi Avrasya Kulübü, İstanbul Aydın Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kulübü, Yıldız Teknik Üniversitesi Münazara Kulübü, Koç Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi teşkilatlarımız ve Ortaöğretim Masamıza mensup teşkilatlarımız katıldılar.

 

Exit mobile version