SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İFSAK’ta yeni yılın ilk sergisi 4 Ocak’ta açılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

Türkiye’nin en köklü fotoğraf ve sinema derneği olan İFSAK, yeni yıla 4 Ocak 2014 Cumartesi günü ziyarete açılacak Hatice Ezgi Özcelik’in “Di’li Geniş Zaman ve Tanık” adlı solo sergisi ile başlayacak.

 

 

Türkiye’de 54 yıldır fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesi, yaygınlaşması ve gelişmesini sağlamak için çalışan İFSAK – İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, ocak ayında İFSAK’ta Hatice Ezgi Özcelik’in Di’li Geniş Zaman ve Tanık başlıklı solo sergisinden, Özkan Samioğlu’nun Fotoğraf Gösterisi ve Müzik Dinletisi’ne kadar pek çok etkinlik yer alacak.

 

 

Di’li Geniş Zaman ve Tanık – Hatice Ezgi Özçelik

 

 

Hatice Ezgi Özçelik’in “Di’li Geniş Zaman ve Tanık” adlı solo sergisi; Amerika’da “anksiyete çağı” olarak adlandırılan, çevre sorunlarından cinselliğe, aile kavramından sanatsal pratiklere, tüketim alışkanlıklarından insan hakları ihlallerine kadar insana özgü her türlü durumun sorgulandığı ve bu bağlamda Amerikalıların geleceğe karşı beslediği kaygıların, ülkenin iç ve dış politikasında belirleyici olduğu 90’lı yıllarda, Amerika’da yapılan fotografik çalışmalardan oluşuyor. 4 Ocak 2014 Cumartesi günü 19:30 İFSAK NX CLUB Sergi Salonu’nda açılacak olan “Di’li Geniş Zaman ve Tanık”sergisi 7 Şubat’a kadar görülebilir.

 

IFSAK_Kupasi_gorsel_serdar_ozbay

 

Sudaki İzler

 

 

İFSAK 185. Dönem Proje Grubu’nun Sudaki İzler adlı sergisi 4 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 19:30’daİFSAK’ta açılıyor. Proje danışmanlığını Süreyya Özcan’ın yürüttüğü Sudaki İzler sergisi fotoğraf severleri suya yansıyan görüntülerle buluşturuyor. Suda kalan izler ve suyla oluşan ışıltılarla buluşmak isteyen fotoğrafseverler, sergiyi 24 Ocak 2014 tarihine kadar görebilecek.

 

 

2.İfsak Kupası” Gösterisi

 

 

İlki 2012 yılında düzenlenen İFSAK Kupası’nın 2.siyle devam ediyoruz, İfsak Kupası kazanan fotoğrafların gösterileceği İFSAK Kupası Gösterisi, 9 Ocak Perşembe günü saat 19:30’da Nurettin Erkılıç Gösteri Salonu’nda gerçekleşecek. Kazanan isimler; Özkan Samioğlu, Burak Şenbak, M.Serdar Özbay, Kıvanç Şen, Tuğba Kırallı.

 

 

Kum Üstü Yaşamlar” Özkan Samioğlu

 

 

Özkan Samioğlu’nun 23 Ocak Perşembe günü saat 19:30’da İFSAK’ta gerçekleştireceği “Kum Üstü Yaşamlar” adlı fotoğraf gösterisi ve müzik dinletisi katılımcılara fotoğraf ve müziğin bir arada olduğu farklı bir deneyim imkanı sunacak.

 

 

Myanmar” Ozan Alperden

 

 

Doğu’nun uzak ve gizemli ülkesi Myanmar’dan kareler,Ozan Alperdem’in objektifinden fotoğrafseverlerle buluşacak. 25 Ocak Cumartesi saat 15:30’da açılacak olan “Myanmar” sergisi 14 Şubat 2014 tarihine kadar görülebilir.

 

 

Turgut Tarhan Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşi

 

 

Atlas Dergisi fotoğrafçılarından Turgut Tarhan’ın deneyimlerini paylaşacağı fotoğraf gösterisi ve söyleşisi 30 Ocak 2014 Perşembe günü saat 19:30’daİFSAK Nurettin Erkılıç Gösteri Salonu’nda gerçekleşecek.

 

 

Şehiriçi Kültür Gezisi

 

Ocak ayındaki Kültür Gezimizi Sezai Gülşen’le Balat’a yapıyoruz. Katılım sayısı sınırlıdır.

 

 

Gösteri ve sergiler İFSAK’ın İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32/2 Beyoğlu/İstanbul adresinde izlenebilir/gezilebilir.

 

 

 

 

İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği)

 

Ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak; fotoğraf ve sinema alanında çalışanlar arasında yakınlaşma ve dayanışma oluşturmak, kişiliklerin ve becerilerin geliştirilebileceği kültür ve sanat ortamını hazırlamak; Türk kültür ve sanatını yurt dışında tanıtmaya çalışmak; diğer ülkelerdeki kültür ve sanat çalışmalarının yurt içinde tanınmasını, izlenmesini sağlamak; toplumsal konularda duyarlı davranarak fotoğraf ve sinema projeleri yapmak temel amaçlarını taşıyan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

 

 

İFSAK kurulduğu günden beri Türkiye’de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba göstermektedir. Fotoğraf ve sinema sanatına ilgi duyan, belirli bir temeli olmayan ya da bilgisini ilerletmek isteyenler için verdiği seminerler ve atölye çalışmaları en önemli eğitim amaçlı etkinlikleri arasında yer almaktadır. Bu seminerlerde, konularında uzmanlaşmış eğitmenler tarafından yılda yaklaşık 700 kişi ders almaktadır. İFSAK sergi salonu yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine evsahipliği yapmakta, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanısıra, kültür – sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, fotoğraf gösterileri, fotoğraf yarışmaları düzenlemektedir.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]