SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İsmail Yüksek’e bir bakanlık ödülü daha

Yayınlanma:
ABONE OL
İsmail Yüksek’e bir bakanlık ödülü daha

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

 

“Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel toplantısı” Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından Teknopark çalışmaları süren İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde yapıldı. Toplantıda, YTÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail YÜKSEK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen TTO Destek programı kapsamında desteklenen, YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin (YTÜ TTO) “Ar-Ge çıktılarının ticarileştirilmesi ve genel TTO hizmetleri alanındaki yoğun çalışmaları” nedeniyle ödüle layık görüldü.

 

“2023’e 10 Kala Ar-Ge ve Yenilikte İstanbul” temasıyla başlayan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile iş adamları, akademisyenler ve çok sayıda girişimci katıldı.

 

Bakan Işık: AR-GE olmadan 2023 hedefi olmaz

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, programın açılış konuşmasında kamu, üniversite ve sanayinin el ele vermesiyle Türkiye’nin uluslararası rekabete açıldığını ifade ederken, “Milli gelirimiz 800 milyar dolar seviyesine, ihracatımız 152 milyar dolara geldi. Ar-Ge’ye ayrılan pay, İstihdam ve üretim arttı. Hedefi olmayan bir ülke dümeni kırık gemiye benzer. 2023 için temel hedefimiz 500 milyar dolarlık ihracat. Bunları gerçekleştirmek için GSMH’nın yüzde 3’ü oranında Ar-Ge bütçesi hedefliyoruz. Ar-Ge’ye yatırım yapmazsanız bu hedeflere ulaşmanız zor.” dedi.

 

Üniversiteler desteklenecek

 

Rekabetçi ekonomi ve toplumsal refah için üniversitelerin birikimini sanayi ile buluşturmak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Işık, üniversitelerimize de hedef göstererek, “Sanayi ile çok daha sıkı bir işbirliği yapın, biz sizi sonuna kadar destekleyeceğiz. Sanayicimiz TÜBİTAK’a bir proje getirdiğinde eğer bir üniversite partner değilse reddediyoruz. Çünkü bu işin sürdürülebilir olması için mutlaka bilim ayağı sağlam olmalı. Eğer bir projeye yüzde 30 oranında destek veriyorsak ve projede üniversite ayağı varsa o destek oranını yüzde 40’a çıkarıyoruz. Akademik Ar-Ge’ye çok ciddi destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bakanlık olarak bu yıl Ar-Ge’ye ayırdığımız kaynak 1 milyar 576 milyon liradır.” dedi. Türkiye’nin dışa bağımlılığının her geçen gün daha da azaldığını da ifade eden Bakan Işık, milli savunmada yerli sanayi üretiminin %24’den %50’nin üzerine çıktığını söyledi.

 

Vali Mutlu: Dünyanın En Güçlü Devletlerinden Biri Olacağız

 

Vali Mutlu’da “İnanıyorum ki cumhuriyetimizin 100. yılında inşallah dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacağız. Bilim, sanayi, teknoloji ve ekonomik gücümüzle dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacağız.” dedi.

 

Türkiye’nin bu hedeflerine ulaşabilmesi için de üniversitelerimizin ürettiği bilgi, kamu desteği ve sanayicimiz bir araya gelmeli diyen Vali Mutlu; tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleriyle, insanıyla, üretimiyle ve potansiyel gücüyle Türkiye’nin bunu başarabileceğine inandığını söyledi.

 

REKTÖR YÜKSEK ÖDÜLÜNÜ BAKAN IŞIK’IN ELİNDEN ALDI

 

Program çerçevesinde düzenlenen panelde “Üniversite-Sanayi işbirliklerinin oluşturulmasında gerekli olan yol haritası, problemler ve çözümler” konusunda da bir sunum yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, tüm dünyada ekonomik, sosyal ve politik alanda gelişme sağlanabilmesinin teknolojik gelişmelerle mümkün olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmenin temelinde ise bilim ve teknoloji alanında yapılan buluşlar ve sağlanan gelişmelerin uygulanabilir olmasının yattığını belirten Prof. Dr. Yüksek, “Bilimsel bilgilin üretildiği yerler olan üniversitelerde, sadece temel araştırma geliştirme yapmak yerine, uygulamalı araştırma geliştirme çalışmaları da yapılmalıdır. Üniversitelerde yapılan bu bilimsel çalışmaların sonuçları sanayiye aktarılarak bilimsel bilgilinin kullanıldığı teknoloji tabanlı bir üretim gerçekleştirilmelidir.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kamu-Üniversitesi-Sanayi İşbirliği çalışmalarına destek verenlere ödülleri verildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen TTO destek programı kapsamında desteklenen YTÜ TTO’nun “Ar-Ge çıktılarının ticarileştirilmesi ve genel TTO hizmetleri alanındaki yoğun çalışmaları” nedeniyle ödül almaya hak kazandı. Rektör Yüksek ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı.

İlgili Haberler