SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mustafa Sarıgül,Kapalıçarşı esnafıyla el ele

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Mustafa Sarıgül,’Söke söke alacağız’

 

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kapalıçarşı esnafını ve Sahafları ziyaret etti.

 

Başkan Sarıgül “Kazanacağız. Söke söke alacağız, hatta forsunu estire estire, tozu dumana katacağız” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kapalıçarşı esnafını ve sahafları ziyaret etti. Burada alkışlarla karşılanan Başkan Sarıgül, vatandaşların ve esnafın ‘Çare Sarıgül’ sözlerine karşı, “Kazanacağız. Söke söke alacağız, hatta forsunu estire estire, tozu dumana katacağız” diye yanıt verdi.

Sahaflarda Riyazüs Salihin Büyük Hadis Kitabı başta olmak üzere birçok kitabı inceleyen Başkan Sarıgül, ‘1001 Hadis Kitabı’, ’Diktatörlüğün ve Demokrasinin Toplumsal Kökenleri’ ve ’Bin Dokuz Yüz Seksen Dört’ adlı üç tane kitap satın aldı. Kitapçıda kendi kitabı olan “Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla”yı görünce vatandaşlara ve gazetecilere okumaları için tavsiyelerde bulundu.

“DİKTATÖRLÜĞÜN ÖZÜNÜ KAZIMAK LAZIM”

Hiçbir ülkede diktatörlük olmaması gerektiğini söyleyen Başkan Sarıgül, “Bütün dünya demokrasiyle barışla ve özgürlükle yönetilsin. Arzu ediyorum ki bütün dünyada yurttaşlar ve bireyler tedirginlik içinde olmadan söylesinler. Düşüncelerinden dolayı baskı altında kalmasınlar. Bu yüzden istiyorum ki diktatörlüğün özünü kazımak lazım. Bireysel özgürlüğü ön plana çıkarmak lazım. Bu kitaplarda da detaylı bir şekilde okuyacağım. Hepimiz için bireyin mutluluğu, birey mutluysa o ülke gelişir, birey mutlu değilse o zaman demokrasiden bahsetmek mümkün değil. Demokrasinin kurum ve kuruluşlara yerleşmesi için mutlaka ve mutlaka benim düşüncem doğrudur mantığı değil, bizim düşüncemiz doğrudur mantığı ön plana çıkmalıdır. Çağdaş demokrasilerde hala böyle bir kitap alıp okuma ihtiyacı hissediyorsam bu da ayrıca ülkem ve dünyada demokrasi benim arzu ettiğim noktada değildir” dedi.

Gücü elinde bulunduranların yönettikleri toplumla dost olmaları gerektiğini belirten Başkan Sarıgül, “Gücü elinde bulunduranlar, yönettikleri toplumla dost olmazlarsa o zaman demek ki benim yönetimim olur ve bu doğru anlayış değildir. Benim ana mantığım yöneten insanlar, yönettikleri toplumun tamamıyla dost olmaları lazım. Kendisi gibi düşünmeyenlere de saygı, sevgi ve hürmet göstermeleri lazım” şeklinde konuştu.

DİLSİZ VATANDAŞA CHP’NİN BAYRAĞINI ANLATTI

Daha sonra kitapçıdan ayrılan Mustafa Sarıgül, Kapalıçarşı’ya geçerken bir dönerciye girip döner kesti. Bu arada işitme engelli bir vatandaşla karşılaşan Başkan Sarıgül, Braille alfabesiyle CHP’nin bayrağında kaç tane ok olduğu anlatmaya çalıştı.

Daha sonra babaannesiyle küçük bir kız çocuğunu gören Sarıgül, babaanneye ‘süper babaanne’ diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda küçük kızı kendisinin okutacağını söyledi. Buna karşılık süper babaanne “Allah razı olsun” diyerek Sarıgül’e cevap verdi.

Mustafa Sarıgül’ün konuşması sıkça “Çare Sarıgül” sloganları ve alkışlarıyla kesilirken Sarıgül, toplu fotoğrafın ardından çarşıdan ayrıldı.

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]