Zabıtalar yakın dövüş eğitimlerini tamamladı

Yayın: 11:36 - 23.01.2014
Güncelleme: 11:36 - 23.01.2014

Dünya Yakın Savunma Federasyonun, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi zabıta memurlarına verdiği “Yakın Savunma Eğitimleri” tamamlandı. Düzenlenen törenle eğitim alan zabıta ekiplerine katılım belgesi verildi.
Türkiye’de yakın savunma alanında ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için kurulan Dünya Yakın Savunma Federasyonu tarafından Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi zabıta memurlarına verilen eğitim sona erdi. İki hafta süren eğitimlerin ardından düzenlenen törenle Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi zabıta memurlarına katılım belgeleri verildi.


Maltepe Yalçın Kızılay Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Dünya Yakın Savunma Federasyonu DAT Kurucu ve Onursal Başkanı İbrahim Aktürk, Federasyon Başkanı Oğuzhan Aktürk, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün ve federasyon yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
Törende bir konuşma yapan Dünya Yakın Savunma Federasyonu DAT Kurucu ve Onursal Başkanı İbrahim Aktürk, 2004 yılında yürürlüğe giren güvenlik yasasında, güvenlik elemanlarına olası bir saldırıya karşı müdahale teknikleri eğitimi zorunluluğu getirilmediğini söyledi. Yakın Savunma Eğitiminin, bir tehdit sırasında personelin güvenliğini ön planda tutan ve zararı en aza indiren bir eğitim olduğunu kaydeden İbrahim Aktürk, “ Federasyon aynı zamanda, güvenlik elemanlarının olaylarda karşılarına çıkan silah, bıçak veya sopayla saldırılara karşı müdahale tekniği eğitimi vermek için kurulmuştur” dedi.
Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’e federasyona katkılarından dolayı DAT Kurucu ve Federasyon Onursal Başkanı İbrahim Aktürk tarafından teşekkür plaketi verildi.
Yapılan törenin ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, katılım belgelerini alan Kartal Zabıta memurlarının tek tek kutladı.

Exit mobile version