SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu Yakası’nın İlk Gezegenevi İle Gökyüzü Avuçlarınızda

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu Yakası’nın İlk Gezegenevi İle Gökyüzü Avuçlarınızda
Sancaktepe Belediyesi Tarafından 240 Metrekare Alan Üzerine İnşa Edilen Anadolu Yakasının İlk Planetaryumu Hizmete Açıldı

Anadolu Yakası’nın ilk gezegenevi (planeteryum) Sancaktepe’de açıldı. 240 metrekare üzerinde kurulan Sancaktepe Bilim, Deney Merkezi, Gözlemevi ve Planetaryum’undan bilimsel araştırma yapmak isteyenler ücretsiz olarak yararlanabilecek.
Sancaktepe Belediyesi tarafından 240 metrekare alan üzerine inşa edilen Sancaktepe Bilim, Deney Merkezi Gözlemevi ve Planetaryum, görkemli bir törenle hizmete açıldı. 9 metre iç çapında 52 kişi kapasiteli Planetaryum ve 14 katadioptrik teleskoplu otomatik kubbeli gözlemevinden oluşan merkezde, bilimsel deneylerin yapılacağı çok sayıda araç bulunuyor. Öğrenciler ve uzay bilimlerine merak duyanlar, devasa büyüklükteki merkezde ücretsiz olarak araştırmalarını yapma imkanı buluyor.

“MERKEZ ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK”
Sancaktepeli çocukların şanslı olduğunu dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “1 yıl önce araştırmaya başladık. İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirdik. Türkiye’de bazı büyük şehirlerde örnekleri vardı ama Anadolu yakasında ilk gözlemevi, bilim deneye merkezi olarak hizmete giriyor. 240 metrekare bina oturumu var. Yaklaşık 39 tane bilim deney testinin yapılabileceği görsel olarak aletlerimiz var. İçerisinde 52 koltuklu bir gezegenevi var. Ayı, yıldızı tüm gezegeni izleme şansınız oluyor” diye konuştu.
Öğrencilerin bilimsel çalışmalarını uygulamalı bir şekilde yapmaları için planetaryumun büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Erdem, “Çocuklar için hem merak hem de bilgi sahibi olmaları açısından önemli. Ücretsiz olarak hem çocuklarımıza hem halkımıza açık kalacak” dedi.

“UZAY BİLİMLERİNE İLGİ DUYAN ÖĞRENCİLER, ÇALIŞMALARINI PLANETARYUMDA YAPACAK”
16 yaşındaki Kadir Yıldız, “Uzay bilimlerine ilgim var. Araştırma yaparız. Uygulamada fazla fırsat olmuyor. Öğretmenlerimiz kaynaklardan bize gösteriyor. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Lise 10’uncu sınıf öğrencisi Muhammet Morkoç da, “Uzay bilimlerine ilgim var. Bizim için iyi oldu” derken, Berat Özen ise, “Uzayı merak ediyorum. Buradan yararlanacağım. Daha önce internetten araştırıyorduk. Burası açıldığı için buraya geleceğim” şeklinde konuştu.İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]