Barış Manço duygu dolu konserle anıldı

Yayın: 07:34 - 26.02.2014
Güncelleme: 07:34 - 26.02.2014

Pendik’te  “Ah Barış Abi Aşk Olsun” konseri
Barış Manço duygu dolu konserle anıldı

7’den 77’ye milyonların kalbinde taht kuran Barış Manço, ölümünün 15. Yılında Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Çocuk korosunun seslendirdiği ve Pendiklilerin yoğun ilgi gösterdiği “Ah Barış Abi Aşk Olsun” konserine sanatçının oğlu Doğukan Manço da katıldı.

Pendik Belediyesi, Barış Manço’nun 15. Ölüm yıldönümü dolayısıyla usta isme yakışır bir anma programı düzenledi. Programa Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço  konuk olarak katılırken, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de çocukları ile birlikte izledi. Küçük büyük demeden yüzlerce Pendikli hayranının takip ettiği programda Barış Manço ile ilgili anılarla hafızalar bir kez daha tazelendi. Üzerlerine Barış Manço’nun fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle sahneye çıkan Pendik Belediyesi Çocuk Korosu da sanatçının unutulmaz eserlerini başarıyla seslendirerek performanslarıyla beğeni topladı. Dönence, Can Bedenden Çıkmayınca, Ayı, Gülpembe, Arkadaşım Eşek gibi şarkıları izleyiciler de koroyla birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Duygusal anlar yaşandı
Programı üç çocuğuyla birlikte izleyen Dr. Şahin de dillerden düşmeyen şarkılara eşlik etti. Doğukan Manço’nun babasıyla ilgili anıları dinlerken ve şarkılar seslendirilirken duygusal anlar yaşadığı gözlendi. Program sonunda Başkan Dr. Şahin yaptığı konuşmada Barış Manço’nun Türkiye’nin önemli değerlerinden bir isim olduğunu ve onu Pendik’te bir kez daha anmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Barış Manço kültürümüze ve değerlerimizin yaşatılmasına önemli katkılarda bulunan büyük bir sanatçımızdı. Büyük sanatçılar yıllar geçse de kalplerden silinmez” diye konuştu. Sahneye davet edilen Doğukan Manço da sanatçıyı unutmayan Pendik Belediyesi’ne teşekkür etti. Böylesi bir sevginin herkese nasip olmayacağını dile getiren Manço, ‘‘Burada Barış Manço sevenleri görmek ve duygularını hissetmek çok güzel bir şey. Bize destek verenlere ve onu sevenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Exit mobile version