Gurbetteki Erzurumlular’dan ETSO’ya Ziyaret

Yayın: 13:14 - 07.03.2014
Güncelleme: 13:14 - 07.03.2014

Pendik Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.
Yönetim Kurulu üyeleri; Yıldırım Aydın, Selçuk Sulak ve Burhan Doğan’la birlikte ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı makamında ziyaret eden Pendik Erzurumlular Derneği Başkanı Bünyamin Özbek, Erzurum’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Her ne kadar memleketimizden ayrı yaşasak da, yine bir parçamız burada… Gurbette her an Erzurum’un özlemiyle yaşıyoruz. Bu özlemimizi de sık sık memleketimize gelip, eş, dost ve akrabalarımızı ziyaret ederek gideriyoruz” diye konuştu.
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, Erzurum’un dışındaki büyükşehirlerde önemli bir Erzurum nüfusu yaşadığını belirterek, bu illerin başında İstanbul’un geldiğini söyledi. Başkan Özakalın, “Gurbette yaşayan arkadaşlarımızın kurduğu dernekler sayesinde hemşehrilerimiz sık sık bir araya gelip, hasret gideriyorlar. Kültürümüzün yozlaşmaması, gelenek ve göreneklerimizin yaşaması için bu derneklerin faaliyetleri büyük önem taşıyor. Bu derneklerde tamamen özveriyle görev alan hemşehrilerimiz de önemli bir sorumluluk yüklenmiş durumda. Kendilerine bu vesileyle teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Özakalın ve misafirleri ziyaretin anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
ERZURUM (İHA)

Exit mobile version