Ahmet Şimşek Kolejinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Yayın: 14:12 - 12.03.2014
Güncelleme: 14:12 - 12.03.2014

 

12 Mart yani İstiklal Marşımızın kabul edildiği gün tören düzenleyen Ahmet Şimşek Koleji Ortaokul Bölümü Sosyal Bilgiler öğretmenleri; Hakan BEREKETLİ ve Hasan TÖRE’ yi bu anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyoruz. “İstiklal Marşımızı Okuma Yarışması” da düzenleyen kurulun, jüri üyeliğini okulun lisesinin edebiyat bölümü, sunumu da Ortaokul Türkçe Öğretmeni Hüseyin BAYANSAL yaptı.

 

 

Ahmet Şimşek Kolejinden törenle ilgili yapılan açıklamaya göre ;

 

 

”İstiklal Marşımız, yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde hazırlandı, bağımsızlık marşımız olarak benimsendi. Okunduğu her yerde göğsümüzü kabarttı, ta içimizde hissettirdi vatan ve millet sevgisini.. Mehmet Akif Ersoy’un adı İstiklal Marşımızla ölümsüzleşti, son sözleri dua gibi beynimize kazındı. “Allah milletimize bir daha böyle bir marş yazdırmayı kısmet etmesin!”

 

Genç filizler de millet sevgisi-vatan aşkıyla yetişmeli hedefiyle, 12 Mart yani İstiklal Marşımızın kabul edildiği gün tören düzenleyen okulumuz Ortaokul Bölümü Sosyal Bilgiler öğretmenleri; Hakan BEREKETLİ ve Hasan TÖRE’ yi bu anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyoruz. “İstiklal Marşımızı Okuma Yarışması” da düzenleyen kurulun, jüri üyeliğini okulumuz lisesinin edebiyat bölümü, sunumu da Ortaokul Türkçe Öğretmeni Hüseyin BAYANSAL yaptı.

 

Milleti vatan sevgisiyle birleştirmek, vatana inanç ve sevgiyi pekiştirmek hayatımız boyunca taşımamız ve yaşatmamız gereken değerlerdir. Bizlere bu şevkle yetişme imkânı sağlayan Okul Kurucumuz Sn Ahmet Şimşek ve Yasemin KUMRAL ŞİMŞEK’ ve Okul Müdürümüz Hasan DELİKENLİ ve diğer tüm emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca şiir yarışmasında dereceye giren, okul birincisi öğrencimiz 4B sınıfından Irmak KARA ve sınıf öğretmeni Semahat UZGÖR, okul ikincisi Cengizhan AKBAYTUĞ ve okul üçüncüsü Pelin DURMUŞ ve sınıf öğretmenleri Hasan TÖRE’ yi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. ”

 

 

Exit mobile version