SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’dan Rize’ye sevgilerle: 2-0

Yayınlanma:
ABONE OL
Bank Asya 1.Lig’de 11. hafta karşılaşmasında Kartalspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 Burası, Kartal yuvası

Bu sezon kendi sahasında oynadığı 5 maçı da gol yemeden kazanan Kartalspor, seriye Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup ederek devam etti.

 

Kartalspor’a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 24. ve 80. dakikasında Shaibu Yakubu’dan geldi.

 

Bank Asya 1. Ligin 11. haftasında Kartalspor şampiyonluğun iddialı takımlarından Çaykur Rizespor’u golcü futbolcusu Yakubu’nun iki şık golü ile 2-0 mağlup etti ve sahasındaki 6. maçını da kazanarak yenilmezlik serisini sürdürdü.

 

 

kalkavan-1

Maça ilgi fazlaydı

Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz ve ailesi, Kartal Belediye Başkan Vekili ve Kartalspor Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Öztaner, Çaykur Rizespor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete, işadamı Şadan Kalkavan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kartal Belediye spor Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Mermertaş’ın da izlediği karşılaşma kapalı ve soğuk bir havada oynandı.

Kartalspor süratli başladı

Her iki takım taraftarlarının da büyük ilgi gösterdiği karşılaşmaya Kartalspor, süratli başladı. Adeta nefesleri kesen bir oyun sergileyen Bank Asya 1.Lig temsilcimiz tecrübeli ve güçlü rakibini adeta 90 dakika boyunca gol atma fırsatı vermedi.

Saha ve seyirci desteğini de arkasına alan Kartalspor’un golcü oyuncusu Yakubu kontrataklarla Çaykur Rizespor’un kalesini yoklamaya başladı. Yakubu karşılaşmanın 20.dakikasında ele geçirdiği bir fırsatı çok iyi değerlendirerek Kartalspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmanın 1. devresi Kartalspor 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

Rakibini dağıttı

Karşılaşmanın 2.devresine her iki takımda süratli başladı. Erken gelen golle adeta panikleyen ve Kartalspor kalesine şuursuzca saldıran Caykur Rizespor buna rağmen net bir gol pozisyonu bile bulamadı.

Kendi kalesi önünde adeta etten bir duvar ören Kartalspor defansı güçlü rakibine gol atma fırsatı vermedi. İlerleyen dakikalarda üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Kartalspor bu dakikalarda da adeta rakibi dağıttı.

Karşılaşmanın 1-0 sıfır Kartalspor’un galibiyetiyle sonuçlanacağı tahmin edilirken yine sahneye Yakubu çıktı.

Rakip takım kalecisi Yavuz Eraydın, bir Kartalspor hücumunda kalesini terk edince bu bulunmaz fırsatı çok iyi değerlendiren Yakubu aşırtma bir vuruşla kendisinin 2. golünü atarak takımını Çaykur Rizespor karşısında 2-0 öne geçirdi. Bu karşılaşmada başka bir gol olmayınca Kartalspor Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

taraftar-gerginlik

Karşılaşma 12 dakika durdu.

Bu arada karşılaşmanın 6. dakikasında, Kartalspor tribününde Kartalspor’lu taraftarlar arasında yaşanan tartışma saha içine de taşınca hakem Deniz Çoban maçı 10 dakika durdurdu.

Yaşanan olaylarda yaralananların bulunduğu ve ambulansla hastaneye kaldırıldıkları görüldü.

oz-taraftari-susturdu

Gerginliğin önlenmesinde başkanlar devreye girdi.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında, kapalı tribünde bulunan taraftarlar arasında meydana gelen olaylar sonucunda Kartalspor – Çaykur Rize spor karşılaşması 12 dakika durdu.

taraftar-iki-baskan

Taraftarların sakinleşmesi için Kulüp Başkanı Ergun Öztaner ve Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, sahaya inerek taraftarlarla diyalog sağlayıp ortamı sakinleştirdi. Olayın bastırılmasından sonra 12 dakika kayıp zaman olarak maça eklendi. Kartalspor’un galibiyetine sevinen taraftarlar sporcular lehine sevgi gösterisinde bulundular.

Tam 7 sarı kart çıktı

Kartalspor Çaykur Rizespor maçında 5 Rizespor’lu, 2 Kartalspor’lu oyuncunun sarı kart gördü. Kartalspor ligin 12.haftasında, deplasmanda Bank Asya 1.ligin vasat takımı Kocaelispor’la ile karşılaşacak.

KARTALSPOR: 2 – 0 ÇAYKUR RİZESPOR
Stat: Kartal
Hakemler:
Deniz Çoban, Serkan Ok, Ömer Faruk Yeşil 

Kartalspor: Oğuz, Hamza, Kürşat, Serkan, Tayfun  (Dk. 78 Emre), Tolga, Selçuk, Yakubu  (Dk. 87 Mehmet Kahraman), Efecan, Mehmet Uslu, İbrahim  (Dk. 80 Adem)
Çaykur Rizespor: Yavuz, Murat, Mustafa  (Dk. 55 Kemal), Özgürcan, Kenan  (Dk. 78 Umut), Riberio, Engin, Hasan, Mithat  (Dk. 67 Çağrı), Eyüp, Ulaş
Goller: Dk. 14 ve Dk. 80 Yakubu (Kartalspor)
Sarı Kartlar:
Dk. 25 Özgürcan, Dk. 44 Kenan, Dk. 53 Mithat, Dk. 69 Murat, Dk. 85 Kemal (Çaykur Rizespor), Dk. 35 Mehmet Uslu, Dk. 44 Tolga, Dk. 84 Hamza (Kartalspor)

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]