SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Topbaş ”Battal İlgezdi’nin Yalan Belgesi uçtu”

Yayınlanma:
ABONE OL

Yalan Belgesi Uçtu

 

Tapuya Çözüm Nimetullah Topu

 

AK Parti’nin Ataşehir’deki mitinginde, 2009 yerel seçimleri öncesi CHP’li Battal İlgezdi’nin altına imzasını attığı, “belediye başkanı seçildiğim gün itibariyle 1 yıl içerisinde tapularınızı vermeyi taahhüt ediyorum” yazılı taahhütnameyi gösteren Kadir Topbaş, rüzgarın elindeki belgeyi uçurması üzerine, “İşte yalan belgesi uçtu. 5 yıl geçti tapular verilmedi. Bizde söz namustur. Nimetullah Topu kardeşimle birlikte imar ve tapu sorunlarının en kısa sürede çözülecek” dedi.

 

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Nimetullah Topu, bugün (19 Mart) Mevlana Mahallesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte seçmenlerinin karşısına çıktı.

 

 

 

 

Mevlana Lisesi önündeki mitinge katılan binlerce kişi ellerindeki döviz ve pankartlarla özellikle imar ve tapu sorunlarına yönelik beklentilerini dile getirdi.

 

 

 

İLGEZDİ’NİN YALAN TAAHHÜTNAMESİ

 

Döviz ve pankartlar arasında en dikkat çekeni, mevcut CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 2009 yerel seçimler öncesi taahhütlerinden birini içeren dövizler oldu. Çok sayıda kişi “Yalanın Belgesi” başlıklı “Mahallenizle ilgili kentsel dönüşüm planı adı altında elinizden alınmak istenen arsa ve binalarınızın tapularını yerinde dönüşüm sistemi ile belediye başkanı seçildiğim gün itibariyle 1 yıl içinde vermeyi taahhüt ediyorum” yazılı altında İlgezdi’nin imzası bulunan taahhütnameyi taşıdı. 5 yıl içerisinde bu taahhütlerin yerine getirilmediğine dikkat çeken Ataşehirliler, “Sorunumuz imar ve tapu. Çözecek Nimetullah Topu” şeklindeki döviz ve pankartlarla AK Parti’nin İlçe Belediye Başkan Adayı’nın sorunlarını çözeceklerine dair umutlarını dile getirdi.

 

Nimetullah Topu, miting alanına Kadir Topbaş ile birlikte seçim otobüsünün üzerinde geldi. Topbaş ve Topu’nun gelişiyle birlikte miting alanındaki kalabalığın coşkusu daha da arttı.

 

 

nimetullah-topu

 

SORUNLARI ÇÖZECEK EKİP

 

Seçim otobüsünün üzerinde ilk konuşmayı AK Parti İlçe Başkanı Naim Yağcı yaptı. Yağcı kısa konuşmasında, Ataşehirlilerin hizmete susadığını belirterek, “İşte sizlerin sorunlarınızı çözecek ekip burada. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile birlikte sorunlarınızı çözecek olan Nimetullah Topu burada” dedi.

 

 

 

TOPU: 5 YILIN HESABINI SORACAĞIZ

 

Yağcı’dan sonra söz alan Nimetullah Topu ise, 5 yıl içerisinde mevcut CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin verdiği hiçbir sözü tutmadığını vurgulayarak, “Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle 30 Mart’ta bunlardan hesap soracağız” diye konuştu.

 

Meydandakilerin açtığı dövizlerdeki İlgezdi’nin taahhütnamesine değinen Topu, “O belgenin altında lütfen saklayınız diye yazıyor. İşte sakladık. 5 yıl geçti. Şimdi çıkarıyoruz. Yalanlarınızı yüzünüze vuruyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ONLAR YALAN SÖYLEDİ, BİZ ÇÖZECEĞİZ

 

5 yıl boyunca AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı yaptığını anımsatan Topu, ilçenin sorunlarını çok iyi bildiklerini vurgalayarak şöyle konuştu: “5 yıl içinde sadece hiçbir şey yapmadılar, Yalan söylediler. Mazeret ürettiler.  Merkezi hükümetimizle Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir ağabeyimizle sorunları biz çözeceğiz. İlçemize kazandıracağımız büyük projelerle yepyeni bir kent yaratacağız. AK Parti’nin ülkemize kazandırdığı hizmetleri Ataşehir ile buluşturacağız.”

 

 

 

TOPBAŞ: ÖZENİLEN, İMRENİLEN BİR İSTANBUL

 

Nimetullah Topu’nun ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyanın her geçen gün hızla değiştiğini, küçüldüğünü, artık tüm insanların kaderlerinin birbirine bağlı hale geldiğine dikkat çeken Topbaş, ancak bu değişimleri iyi okuyanların ülkelerine fayda sağlayabileceklerini vurguladı.

 

Türkiye’nin dünyada imrenilerek bakılan, özenilen bir ülke haline geldiğini ifade eden Topbaş, “Hatırlayın İstanbul’un susuz günlerini, çöp yığınlarını… Haftada bir gün su almak mucizeydi. Suyu kaynatmadan kullanmayın deniliyordu. İçmeyin değil kullanmayın deniliyordu. Bugün kesintisiz içilebilir suyunuz var” dedi.

 

BUNLAR BATIYA ÖZENİYORLAR

 

 

 

İstanbul’a kazandırdıkları metro hizmetlerini anımsatan Topbaş, “Her yere metro her yerde metro sloganıyla bu hizmetlere devam edeceğiz. Bizde söz namustur. Söz yere düşürülmez” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Paris’te yapılan ölçümlerde hava kirliliği tespit edildiğini çözüm olarak özel araçların iki günde bir trafiğe çıkması yönünde karar alındığını belirten Topbaş, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün, “Kazanırsam İstanbul’u Paris yapacağım” şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak şöyle konuştu: Birileri İstanbul’u Paris yapacağım diyor. Bakın görün İstanbul mu temiz Paris mi temiz. İstanbul’u yaşanabilir bir kent haline getirdik. Bütün dünyanın özendiği, imrendiği bir kent haline getirdik. Bunlar batıya özeniyorlar. Bugün batı bize özeniyor.”

 

 

 

TAPU VE İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK

 

Ataşehir’in sorunlarına da değinen Topbaş, İlgezdi’nin “tapu taahhütnamesi”ni eline alarak, “Size tapu vereceğiz diye söz verdiler. Aradan 5 yıl geçti, sözlerini tuttular mı? Tapularınızı verdiler mi?” diye sordu. Miting alanından “hayır” yanıtını alan Topbaş, rüzgarın etkisiyle elindeki belgenin uçması üzerine Topbaş, şöyle devam etti: “İşte yalan belgesi uçtu gitti. Biz tutamayacağımız sözü vermeyiz. 40 kez ölçüp biçip öyle söz veririz. Bizde söz namustur. Söz yere düşürülmez. Bize inanın ve güvenin. Nimetullah kardeşimle birlikte Ataşehir’in tapu ve imar sorunu en kısa sürede çözülecek.”

 

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüme dikkat çeken Topbaş, “Tapu ve imar sorunlarınızın çözümü de şekilde sizlerle birlikte karar verilerek çözülecek” dedi.

 

 

 

ATAŞEHİR’E METRO MÜJDESİ

 

Ferhatpaşa mahallesindeki havza sorunu ve yüksek gerilim hattı sorununu da bildiklerini belirten Topbaş bu sorunları da çözüme kavuşturacakları sözünü verdi.

 

Ataşehir’in bir finans merkezi olacağını vurgulayan Kadir Topbaş, yeni yapılacak metro hatlarından bu ilçenin de üç hat alacağı müjdesini verdi.

 

 

 

 

kadir-topbas-nimetullah-topu

KILIÇDAROĞLU GİDEBİLİR

 

Türkiye’deki mevcut siyasi gündeme dair de açıklamalarda bulunan Kadir Topbaş, Suriye, Mısır ve Ukrayna’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “Çevremizi bir ateş topu sarmış durumda. Türkiye üzerinde de oyun oynamak isteyenler var. Birileri manüplasyonlar yapıyor” dedi. Seçimlerden sonra büyük gelişmeler olacağını belirten Topbaş, “Ciddi gelişmeler değişimler olacak. Anamuhalefet partisinin genel başkanı da belki değişecek” ifadelerini kullandı.

 

2019’DA SİYASETİ BIRAKIYORUM

 

Topbaş, bu yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde görev süresinin dolmasının ardından 2019’da siyaseti bırakacağını da söyledi.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]