SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünya devi Toyota’ya 1,2 milyar dolarlık rekor ceza

Yayınlanma:
ABONE OL

 

 

 

Amerika Birleşik Devletleri, müşterileri aldattığı gerekçesiyle Japon otomobil devi Toyota’ya 1.2 milyar dolarlık rekor bir ceza verdi.

 

ABD Adalet Bakanı Eric H. Holder Jr., ABD’de dört yıl önce can kaybına neden olan trafik kazasının ardından başlatılan soruşturmanın sonunda Toyota’nın 1.2 milyar dolar cezaya çarptırıldığını açıkladı. Kararda, otomobillerin istem dışı hızlanma hatasının müşterilerden gizlendiğine hükmedildi.

Geçtiğimiz yıl kazadan sonra hatanın tespit edilmesinin ardından Toyota, 10 milyon aracı bakım için geri çağırmıştı. Ancak yapılan açıklamada, otomobillerin paspasları ile ilgili sorun olduğu öne sürülmüştü.

ABD Adalet Bakanı Holder, davayla ilgili basına yaptığı açıklamada, davanın kendi türünde en büyük para cezası olduğunu belirtti. Holder, firmanın derhal güvenlik sorunlarını düzeltmek yerine, tüketicilere yanıltıcı açıklamalar yaptığı ve Kongre üyelerine yanlış bilgilendirdiğini ifade etti.

Kararın ardından Toyota Motor Kuzey Amerika Hukuk müşaviri Christopher P. Reynolds’dan firma adına davayla ilgili bir açıklama geldi. Metinde, Toyota’nın neden olabileceği herhangi bir endişe verici duruma dair müşterilere karşı tüm sorumluluğu üstlendikleri, yeniden müşterilerin güvenini kazanmaya odaklandıkları belirtildi. Dava nedeniyle ayrıca savcılığın yaptığı anlaşma çerçevesinde, firma politika ve prosedürlerinin bağımsız bir gözlemci tarafından gözden geçirileceği bildirildi. Şirket, 2010 ve 2012 yılları arasında ise, bazı istenmeyen hızlanma sorunlarını raporlamadaki gecikmelerden dolayı 66 milyon dolar para cezası ödemişti.

Toyota davası sonuçlanırken General Motors’a (GM) açılan soruşturmanın kararı merak konusu oldu. Benzer bir sorun nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı, GM’yi dava etmiş, şirket 1 milyon 600 bin aracını geri çağırmıştı. ABD Adalet Bakanı Holder, GM soruşmasıyla ilgili sorulara cevap vermezken, Toyota davasının bir emsal teşkil ettiğini, otomobil üreticilerinin Toyota’nın hatalarını tekrarlamaması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

İlgili Haberler

Teknoloji
23 Mayıs 2024
X Türkiye’de temsilcilik açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in Türkiye’ye temsilci atayarak X İstanbul adlı şirketin kurulduğunu duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) Türkiye’ye temsilci atadığını ve ilgili şirketin kurulduğunu açıkladı. 2020 yılında yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi kapsamında temsilci atamayan X, sonunda bu zorunluluğu yerine […]

Basında Kartal
23 Mayıs 2024
Başkan Yüksel, Şampiyon Sporcular İle Buluştu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Futbol Federasyonu 2023-2024 Sezonu U-18 Türkiye Şampiyonu, Kartalspor U-18 takımı futbolcularıyla bir araya geldi. Kartal Belediyesi Sosyal Tesisleri Jüpiter Gezegen Cafe’de genç sporcularla buluşan Başkan Yüksel, kendisinin de bir dönem formasını giydiği Kartalsporlu gençlerin bugün Kartal’a yaşattıkları bu gururdan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kendi futbol hatıralarını ile deneyimlerini genç […]

Basında Kartal
23 Mayıs 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde Mezuniyet Heyecanı

Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerin mezuniyet töreni, hem büyük bir coşku hem de duygusal bir kutlama ile gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet töreninde öğrencilerin gösterileri veliler ve davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Törene, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kreş Müdürü Hilal Kıraç, Başkan yardımcıları ve birim müdürleri […]

Genel
23 Mayıs 2024
Başıboş Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis’e geliyor

Sokaklardaki başıboş köpekler için yapılacak düzenlemeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çalışmaların devam ettiğini belirterek “Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta meclise gelmesi planlanıyor.” dedi. Çelik, köpeklerin uyutulmasıyla ilgili soruya “Toplumda birbirine zıt çeşitli talepler var.” yanıtını verdi. AK Parti’nin, başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaşılırken parti […]