SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İP Lideri Doğu Perinçek İstanbullularla Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Altı Yıl Sonra Silivri’den ÇıkanİP Lideri Doğu Perinçek İstanbullularla Buluştu’Diktatörler Yıkılışlarını Yasaklarla Önleyemez’

 

 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek 6 yıl aradan sonra partisinin düzenlediği Birlik ve Dirlik mitingiyle bugün, Kadıköy Özgürlük Meydanında halkla buluştu. Kürsüye önce İP genel başkan yardımcıları ardından Genel Başkan Doğu Perinçek ve İşçi Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları çıktı.

 

Perinçek binlerce yurttaşı “Sizleri çok özlemişim” diyerek selamladı. Genel Başkanlarını 6 yılın ardından meydanda gören kitle büyük bir coşkuyla Perinçek’i karşıladı.

 

 

 

 

ip-perincek

Konuşmasına Twitter’ın kapatılmasına değinerek başlayan Perinçek , “Bütün sesleri internette yasaklasalar, bizim göğsümüzden çıkan sesi yasaklama şansları var mı? Hep birlikte Tayyip Erdoğan’a bir tivit: Saltanatınızı yıkacağız! Abdullah Gül’e bir tivit yolluyoruz: Seni Çankaya’dan indireceğiz. Okyanus ötesine bir tivit yolluyoruz: Türkiye’mizi Şeyhler ve Müritler ülkesi yapmanıza izin vermiyoruz.” dedi.

 

Ardından, “Milletin alınterine el koyanlardan millet namına hesap soracağız. Birinci mesele: F örgütünün kökünü kazıyacağız. Gladyonun kökünü kazıyacağız. Güneydoğu’da AKP-PKK özerklik ilan ediyor. Türkiye’mizi böldürmeyeceğiz, birleştireceğiz. Özerklik kan getirir. Vatan bölünmez. Tüm partileri bu noktada birliğe davet ediyoruz. Askerimize mayın döşeyen, öldüren bir yasadışı terör örgütünü kabul etmiyoruz. Özerklik bu toprakların değil, Amerika’nın ve enstrümanlarının projesidir. Kalleşliktir! Hani Amerika çok güçlüydü, Amerika’nın uzaydan bizi gözleyen araçları vardı ne oldu? Suriye’nin kahramanlarına yenildi! Amerika’ya meydanından sesleniyoruz. Türkiye’yi bölemezsin, cumhuriyeti yıkamazsın, vazgeç! Amerika ecdadını getirsin, silahını toplasın gelsin Türkiye’yi bölemez. ABD’ye meydan okuyoruz.” diyerek konuşmasına devam etti.

 

 

 

ip-dogu-perincek-kırca

Mitingde kitle tarafından sık sık “Öncü, cesur Doğu Perinçek”, “Milli Meclis Milli Hükümet”, “Türk Kürt kardeştir Amerika kalleştir” sloganları atıldı.

 

Perinçek konuşmasını bitirmeden önce bütün halka çağrıda bulundu : “Bir milli hükümet sürecine girildi. Çankaya’yı yeniden Atatürk’ün Çankaya’sı yapalım, Türkiye’yi birliğe, barışa, özgürlüğe kavuşturma programını gerçekleştirelim.” dedi.

 

Perinçek’ten sonra İşçi Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca sahneden halka seslendi: “Ben kazanınca İstanbul’u siz kazanacaksınız. İstanbul’u betonların değil mutlu insanların kenti yapacağız.” dedi ve “Bugün birleşme günüdür. Amaç korkmadan bunların karsısında durmaktır. Biz bir oyun oynadık adı; İçerdekiler. Biz oynadıkça yurtseverler çıktılar çıkmaya da devam edecek. ‘Tayyip Erdoğan onları ben çıkardım. Bana teşekkür etmediler’ diyor. Sen neyi çıkardın? F tipi ile işbirliği yapacaksın, onları zindanlara tıkacaksın ondan sonra Türk halkı ayaklanacak ve yurtseverleri çıkaracak, sen teşekkür mü bekleyeceksin.” dedi.

 

Yurttaşların Erdoğan’ı yuhalaması üzerine Kırca, “Duydun mu teşekkürü? Balyozdakileri de çıkaracağız. Şeref sözü veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Levent Kırca konuşması sırasında “Oyları bölüyorsunuz” iddialarına da yanıt verdi.

 

Oyları bölmek için iki partinin de aynı görüşleri savunması lazım. CHP cemaatten icazet alıyor, Amerika’nın masasına oturuyor, bölünmeyi savunuyor; İşçi Partisi ise Türkiye’yi birleştiriyor, Amerikan emperyalizmiyle mücadele ediyor, cemaatle mücadele ediyor. Oyları biz bölmüyoruz. CHP, Atatürk’ün partisiyiz yalanıyla İşçi Partisi’nin oylarını bölüyor.” dedi.

 

Oylar Mustafa Kemal’in Askerlerine, oylar İşçi Partisi’ne.” diyerek sözlerini tamamlayan Kırca’nın konuşmasının ardından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul belediye başkan adaylarıyla beraber halkı selamladı. Perinçek, mitingden ayrıldığı sırada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]