Sancaktepe’de “Geri Kazanım Projesi “Eyleme Geçirildi.

Yayın: 18:17 - 06.11.2009
Güncelleme: 18:17 - 06.11.2009

Hızla gelişen dünyamız ve artan nüfus yapısı ile beraber, ekonomik gelişmeler ve teknolojik ilerlemelere her geçen gün bir yenisinin eklenmesi insanlara daha konforlu hayat sunarken, beraberinde birçok külfeti de getiriyor. Tüm dünyada olduğu gibi toplumumuzdaki tüketim alışkanlıklarının değişmesi, doğal kaynakların azalması gibi bir riski beraberinde getirdi. Sınırlı olan kaynakların daha bilinçli kullanılması düşüncesiyle, kirlenme sonucu bozulan doğa koşulları ve ekonomik maliyetler gibi etkenler “geri kazanım” konusunu gündeme getirdi.

           

            Tükettiğimiz atıkların tekrar kullanılabilir malzemeler haline dönüştürülmesi gelişmiş ülkelerle birlikte ülkemizde de Belediyelerin öncülüğünde gerçekleştirilmeye başlandı. Sancaktepe Belediyesi doğaya duyarlı ve çevre dostu bilincini geliştirme yönünde vatandaşlarla birlikte yeni bir projenin startını verdi. Atık ambalajların geri kazanımını hedefleyen projede, okul ve kurumlarla birlikte sokaklara da konulacak mavi konteynerlerle atık maddeler toplanıp tekrar kullanıma sokulması hedefleniyor.

 

Bu kapsamada Sancaktepe Belediyesi’nce “ Geri Kazanım Projesi Semineri”  gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, bu yapılan çalışmayla atıkların kaynağında ayrıştırılarak tekrar kullanıma hazır hale getirileceğini söyledi.Başkan Erdem, katılımcıların ilçedeki okul öğrencileri ağırlıklı olmasını, “çocukları bu konuda bilinçlendirme ve ailelerine uyarıda bulunmaları amaçlı olduğunu” belirtti. Erdem projenin amacını dört ana başlık halinde özetledi.”doğal kaynakların korunması”, “enerji tasarrufu”, “ekonomiye katkı” ve “atık çöp miktarının azalmasına katkı”. Konuşmasının sonunda öğrencilere yeni yapılacak spor tesisinin müjdesini verirken  geri dönüşüm projesine duyarlı olmalarını ve destek vermelerini istedi.

 

 

Sancaktepe geri kazanım projesi kapsamındaki seminere Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan ve çok sayıda okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 

Sancaktepe Belediyesi “geri kazanım projesi” kapsamında çalışmasını İstanbul Büyükşehir İstaç A.Ş ile ortak yürütüyor. 4 Kasım 2009 Samandıra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Atıkların Geri Kazanımı Semineri”nde  İstaç A.Ş adına  konuşmacı olarak katılan Çevre Mühendisi Kemal Doğan, konu ile ilgili bilgi verdi. Geri dönüşümün amacı ve sağladığı yararlardan bahseden Doğan barkovizyon eşliğinde metal kutu, kağıt, plastik ve cam şişelerden oluşan toplama çalışmasının önemini vurguladı.

 

            Seminerde atık maddelerin toplanmasını üstlenen Dönkasan firması adına bilgi veren Çevre Mühendisi Okan Günay, yapılacak çalışmanın Sancaktepe ve ülke için faydalarını anlattı. Sancaktepe ilçesi sınırları içinde değişik yerlere konan mavi renkli konteynerlerin atık maddelerin geri dönüşümünde ilk ayağı oluşturduğunu belirtti.

Exit mobile version