SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Alex De Souza, Kocaman ile baştan beri yapamadığımız şey iletişimdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Fenerbahçe’nin eski yıldız oyuncusu Alex de Souza, Fenerbahçe’den ayrılışı, şike süreci ve kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde tatil ve iş için Türkiye’ye gelen Alex de Souza, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de çok güzel anılar yaşadığını ifade eden Alex, “Çocuklarımın 2 tanesi burada doğdu. Eşim Türkiye’ye aşık bir insan. Ben de 8,5 sene Türkiye’de top oynadım. İnsanlar bana çok iyi davrandılar. Türkiye ile Alex’in arası çok iyi oldu. Buradan giderken bir söz söylemiştim ben artık yarı Türk, yarı Brezilyalıyım. Hayatımın en güzel yıllarını Türkiye’de geçirdim” dedi.

“TARAFTARLARIN BENİ UĞURLAMAYA GELMESİ UNUTULMAZDI”
Fenerbahçe taraftarının Kadıköy’de yaşattığı ambiyansı unutamadığını söyleyen yıldız oyuncu, “Kesinlikle Kadıköy’de yaşanan o atmosferi özlediğimi söyleyebilirim. Brezilya’da ilk aklıma gelen taraftarımızın yaşattığı o ambiyans oldu. İnsanların havaalanında beni uğurlamalarını da etkileyiciydi. Önemli olarak gelen futbolcular kalabalık karşılanır. Benim için özel olan; giderken taraftarların havaalanına beni uğurlamaya gelmesiydi” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE BENİM İÇİN O KADAR BÜYÜK İFADELER EDİYOR Kİ”
Futbol kariyerinin büyük bir kısmını Fenerbahçe’de geçirdiğini kaydeden Alex, “20 senelik futbol yaşantımı sonlandıracağım. 8,5 senesini Fenerbahçe’de geçirdiğimi söylersek Fenerbahçe benim için ne ifade ediyor? Futbolcusundan taraftarına bütün ekibiyle daha başarılı olmasını istediğim bir kulüp. O kadar büyük ifadeler ediyor ki Fenerbahçe benim için, kelime bulamıyorum” dedi.

“TÜM KARİYERİMDE FUTBOL OYNARKEN EN İYİ HİSSETTİĞİM YER KADIKÖY’DÜ”
Teklif gelmesi halinde Kadıköy’de Jubile yapmaktan büyük mutluluk duyacağını aktaran Alex de Souza, “Kariyerimin sonlanması sırasında belki bu son istediğim olur. Tüm kariyerimde futbol oynarken en iyi hissettiğim yer Kadıköy’dü. Bunun gerçekleşmesi için bir kaç faktörün bir araya gelmesi gerekli. Olur ve bu fırsatı yakalarsam orada son bir maç oynarım ve bu unutulmaz olur” diye konuştu.

“KOCAMAN İLE BAŞTAN BERİ YAPAMADIĞIMIZ ŞEY İLETİŞİMDİ”
Fenerbahçe’den ayrılık süreci ile ilgili de konuşan Alex, “Aslında hiç kimseye karşı kırgınlığım yok. Mesela Aykut Kocaman’ı hiç desteklemediğimi düşünen insanlar oluyor. Umuyorum en kısa zamanda Aykut Kocaman hayallerine ulaşabileceği bir takım bulur ve başarılı olduğunu hep beraber görürüz. İnsanların kafasında başka bir imaj oluşmuş olabilir ama böyle bir şey yok. Biz aramızdaki sıkıntıyı kendi aramızda çözemedik ve bir kopma yaşandı. Kopma nedeni iletişimdi. Aykut Kocaman ile baştan beri yapamadığımız şey iletişimdi. İletişimsizlikten dolayı da elbette kararlar alınması gerekiyordu. Aykut Kocaman da bundan sonra seni takımda istemiyorum düşüncesindeydi. Ben de başkanla görüşmeye gittim. Başkan da kontratın bitmesi yönünde bir karar aldı. İnsanlar dışarıdan baktıklarında düşmanlık görebilirler fakat böyle bir şey kesinlikle yok. Kişisel olarak her ikisi de hayatlarında mutlu olurlar. Sıkıntıları varsa çözebilirler. 2004 yılından beri Aziz Yıldırım ile problem yaşadığımız zamanlarda oldu. Sonuç olarak da ben şuan kulüpte değilim, kötü duygular beslemiyorum. Düşmanlık beslemiyorum” ifadelerini kullandı.

“BİYOGRAFİ KİTABIM ÇIKACAK”
Brezilya’ya döndüğünde kitap yazmaya başladığını aktaran Alex, “Bu kitapta benim özellikle kariyerimde yer edinmiş beni tanıyan insanların yer almasını istedim. Aykut Kocaman kitapta yer almak istemediğini söyledi. Aziz Yıldırım ile yaşadığı sıkıntılardan dolayı görüşemedik ve kitapla ilgili konuşamadık. Kitabımda bu iki insanın da bulunmasını isterdim ama onların da konuşmama isteklerine saygı duyuyorum. Elbette insanların bilmediği sürprizler göreceği bir kitap olacak. Sadece Türkiye’de oynadığım kariyerim değil, bundan önceki ve sonraki kariyerimi anlatan bir kitap olacak. Kamuoyunu şaşırtan şeyler okuyacaksınız” açıklamasında bulundu.

“MAAŞIMI ÖDERSİNİZ YA DA ÖDEMEZSİNİZ BEN BURADA OLACAĞIM”
Bir dönem kulüpte yaşanan maddi sıkıntılar ile ilgili de konuşan Alex de Souza, “Ali Koç ve Ali Yıldırım tesislere gelmişlerdi. O dönem içerisinde kulübün sıkıntıya girdiğini ve maaşların ödenmesinde sıkıntıya girdiğini belirtmişlerdi. Bu noktadan sonra ayrılan futbolcular oldu. Oyuncular gittiği dönemde Ali Yıldırım’ı görüşmek için çağırdım. Oturduk orada ve kendisine; ‘Nerede oynarsak oynayalım ben burada devam edeceğim. Maaşımı ödersiniz ya da ödemezsiniz ben burada olacağım.’ Maaşım ödenmezse ne zaman ödeneceği konusunu sordum. Hiçbir zaman para istemedim. Kendimi planlamak açısından parayı ne zaman alacağımı sormuştum. Ayrılmayı asla düşünmedim. Bu noktadan sonrada ben Fenerbahçe’de devam ettim” yorumunda bulundu.

“ŞİKE SÜRECİNDE BÜYÜK BİR ŞOK YAŞADIM”
Alex, şike süreciyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
“O seneyi saha içerisinde yaşamış bir futbolcu olarak şok oldum. Çünkü sahanın içindeydik ve verdiğimiz mücadeleyi biz biliyorduk. Orada oynamış olduğumuz maçlara şike denmesi beni çok rahatsız etti. Bir Bucaspor maçını hatırlıyorum. Bir de Karabükspor maçı. İkisi de çok zorlu ve sıkıntı maçlardı. Son Sivas maçı bile hiç rahat geçmedi. Bu maçlara bakıp, bunlara şike denmesi beni şok etmişti.”

“ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE’DEKİ BU SEVGİYE AYAK UYDURABİLMEK”
Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki Brezilyalı futbolcu Diego Ribas ile ilgili de yorumda bulunan Alex, “Diego çok çok iyi bir oyuncu. Kariyerini yakından takip eden bir insan olarak oynayış tarzını beğeniyorum. Avantajı Avrupa futbolunu biliyor olması. Ufak tefek detaylar var ki futbolunu etkiliyor insanın. Alışması biraz zaman alacak. Her şeyden önce Avrupa’da göremeyeceğiniz futbol tutkusu burada var. Önemli olan Türkiye’deki bu sevgiye ayak uydurabilmek. Fazla sert mücadelenin olduğu bir lig. Bunlara adaptasyon süreci uzun olacaktır. Teknik direktörün Diego’ya yardımcı olması da etkili olacaktır. Ben geldiğimde Daum bana çok yardım etti” dedi.

“ARDA TURAN, BEN İYİ BİR FUTBOLCUYUM DİYE BAĞIRIYORDU”
Dünyada ve Türkiye’de favori olarak gördüğü oyuncuları ise Alex, şöyle aktardı:
“Dünyadaki en iyi oyuncu Ronaldo. Türkiye’deki ise Selçuk İnan. Arda Turan da gerçekten göz zevki veren bir futbol oynuyor. Miranda ve Arda’dan dolayı Atletico Madrid’i takip ediyorum. Ama bu kimseyi şaşırtmasın. Manisa’dan itibaren Arda Turan ben iyi bir futbolcuyum diye bağırıyordu. Atletico Madrid ile Arda Turan o kadar iyi uyuştular ki, bu başarı bundan sonra geldi diye düşünüyorum.”

“FENERBAHÇE, MİLLİ TAKIM KARİYERİMİ ETKİLEDİ”
Fenerbahçe’de oynamanın milli takım kariyerini etkilediğini söyleyen Brezilyalı futbolcu, “Olayı 2 noktada ele almak istiyorum. 2002 Dünya Kupası ve 2006 Dünya Kupası. Benim 2002 Dünya Kupası elemelerinde yer alıp, ondan sonra Palmeiras’ta hocalığımı yapmış bir insanın kadroya almaması beni şaşırtmıştı. Benim Fenerbahçe’ye gitmem milli takım kariyerimi etkiler mi diye sormuştum ama şimdi görüyorum ki milli takım kariyerimi etkiledi. Ben Fenerbahçe’ye gelmeseydim 2002 Dünya Kupası’nda yer alırdım” dedi.
Türkiye’de genç futbolcuların yetişmediğini belirten Alex, “8,5 sene burada oynadım ve neden bu ülkeden genç oyuncu yetişmez, bunu anlamış değilim. Samet’e sorular sormaya başladım bu oyuncu nereye gitti diye. Özellikle gelir gelmez Recep ve Salih’in durumunu sordum. Bu oyuncular bir türlü yıldızlaşamıyor” şeklinde konuştu.

“DELİLİK AMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Taraftara da teşekkür eden Alex de Souza, “Bu insanlara teşekkür ediyorum. Çocuklarına Alex de Souza adını koymalarını delilik olarak görsem de teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]