SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İftarda Enginar Karaciğeri temizler

Yayınlanma:
ABONE OL

Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan konu ile ilgili bilgiler verdi.

 

Oruç tutanların daha uzun yaşadığını biliyor muydunuz!
Oruç tuttuğumuzda , normalde vücudumuzun sindirim için harcadığı enerji, sindirim sistemi hiç atık üretmediği için, “ hastalıkları” sindirir.Oruç tutarken, hipofiz bezinden büyüme hormonu salgılanır ve tüm vücuttaki hasarlı dokuları onarır, tüm sistemler yenilenir.Canlılık artar ve yaşam uzar.

 

Öncelikle organlarımız gözden geçirelim ve neler yenilmeli hatırlayalım:

Karaciğer :Vücudun geri dönüşüm merkezi gibi çalışır. Karaciğer tüm toksinleri seçip ayırır ve atılmasından sorumlu organa gönderir. Enginarda güçlü bir antioksidan olan “silymarin” var. Silymarin zarar görmüş karaciğer dokusunun tekrar yapılandırılması için önemlidir. İftar da 1 adet enginar karaciğeri temizler .
· Gün içinde kullanılacak 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal karaciğeri temizler. Etken maddesi kurkumindir. Kara ciğeri kuvvetlendirir, karaciğer hasarına karşı önleyici etki gösterdiği saptanmıştır.
· Ağır yağlı yemekler, şekerli ve tatlı gıdalar, katkılı ve ambalajlı ürünler karaciğeri yorar.

 

Böbrek:
Vücut suyunu dengeler , kanı atıklardan filtre ederek alkali kalmasını sağlar.Böbrek üstü bezinin görevleri de çok önemlidir.Sonuçta böbrekler az çalıştığı zaman , kan hücreleri azalır, kanda toksinler artar, bağışıklık zayıflar. Gün içinde bolca su tüketmek çok önemli, bu 2,5 litre suyun bir kısmını çok açık olarak bitli çayları şeklinde içilebilir.

· Maydanoz mükemmel bir böbrek temizleyicisidir. Sahurda kahvaltı yaparken bolca tüketilebilir.
· Ramazan sonrasında limon ile kaynatılıp 10 gün boyunca sabah içilirse tüm toksinleri temizler, kilo vermeye yardım eder.

Barsaklar:
İkinci beyin gibidir. Kabızlık olursa vücutta toksinler birikir. Özellikle iftardan sonra rezene+ sinameki çayı içilebilir.Ek olarak sahurda 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu biraz yoğurt veya yulaf ve süt ile birlikte tüketilirse, kabızlığa iyi gelir.Bunun dışında yapılması önerilenler:

· Susam yağı tüm vücuda sürülecek .Önce alt uçlardan, el ve ayaklardan başlanacak ve yukarıya doğru masaj yapılacak. Sonra tekrar ayak ve ellere doğru masaj ayrılacak. Toplam 10 dakika sabah tüm karına saat yönünde masaj yapılacak.
· Mürdüm eriği kompostosu yapılacak

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]