SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yılın Ekonomi Oscarları Sahiplerini Buldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin’in 13.’sünü düzenlediği ‘Yılın Starları’ ödülleri İstanbul Wow Hotel’de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Ekonominin Oscar’ı olarak nitelendirilen Ekovitrin’nin Yılın Starları Ödül Töreni’ne; Siyaset, Sanat, Yerel Yönetimler, Bürokrasi, Sivil Toplum Kuruluşu ve İş Dünyasının seçkin temsilcileri katıldı.

 

 

2013 Yılın Starları ödül gecesinde yılın işadamı, sanayicisi, meslek örgütü, markası, şirketi, bankası, bürokratı gibi 31 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. “Yılın Bakanı” ödülü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e takdim edildi. Bakan Şimşek’i temsilen ödülü Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsa Çoşkun aldı.

 

“Yılın Belediye Başkanı” ödülü ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a verildi. “Yılın Ceo” su Socar Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, “Yılın Bürokratı” Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, “Sanayi de Yılın Şirketi” Konya Şeker , “Yılın Sivil Toğlum Kuruluşu” UFRAD, “Avrupa’da Yılın Başarılı İş İnsanı” Kobil Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koyun ,“Almanya’da Yılın Başarılı İş İnsanı” Spekon Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Yeğin,“Yılın Kobi”si– Zigavus, “Yılın Meslek Örgütü” İstanbul Ticaret Odası, “Kamuda Yılın Projesi” Marmaray, “Yılın Bankası” ise Türkiye İş Bankası seçildi.

 

Ödül töreninde Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel, Hotel Les Ottomans Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Aysal ve Marmara Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı’ya da Ekovitrin Onur Ödülü verildi.

 

“Sermayemiz itibarımızdır”

Ekovitrin Medya Grubu Başkanı Kamuran Abacıoğlu: “Bizler üç gazeteci 30 yıldan uzun bir süredir arkadaşız. 26-27 yıldır yoldaşız, yani aynı kuruluşlarda çalıştık. 18 yıldır da ortağız. Allah ayırmasın. Biz sermaye sahibi değiliz. Bizim sermayemiz itibarımızdır ve gazeteciliğimizdir. Bizim işimiz ekonomi. Siyasetle fazla işimiz yok. Ülkenin kalkınması için gerekeli olan şey ekonomik kalkınmadır. Ama unutmayalım ki bu da siyasi istikrarla mümkündür.

 

Onun için Türkiye 12 yıldır siyasi istikrar var olduğu için ekonomide hızla ilerliyor büyüyor. Milli gelirini 2 yılda yüzde 300 arttırdı. İhracatını yüzde 400 arttırdı. Dolayısıyla ülkemizdeki istikrarın sürmesini istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen neyse onu sarf ediyoruz.

 

Ekovitrin ödüllerinin ilkini 2003 yılında vermiştik. Rahmetli İsmail Cem bizden ilk ödülünü alan bakan olmuştu. Kendisini rahmetle anıyorum. Sonrasında 5 tane devlet adamı bizden ödül aldı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Romanya Cumhurbaşkanı Trian Basescu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbaguli Berdi Muhammedov bizden ödül alan devlet adamları oldu.

 

Yüzlerce iş adamı bizden ödül aldı. Başbakan Yardımcıları, Bülent Arıç, Ali Babacan ve Kürşad Tüzmen, Ertuğrul Günay gibi çok sayıda başarılı bakan bizden ödüllerini aldılar. Bu arada şunu da ifade edeyim ki şu anda Türkiye’de üç tane Cumhurbaşkanı adayı var ve bunların iki tanesi de Ekovitrin Ödüllerini almış isimlerdir. Herkesi tebrik ediyorum.” dedi.
ekonomi ödülleri 2

“Dünya da yeni ortaklıklar kurmalıyız…”

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Özata, törende yaptığı konuşmada; Türkiye’nin dışa açılımını, ekonomideki gelişmeleri yerinde izlediklerini, Türkiye’nin bölgede komşularıyla, Avrupa Birliği, Ortadoğu ve dünyada yeni ortaklıkların oluşturması gerektiğini vurguladı.

 

“Bizler 25 yılı aşkın yol arkadaşıyız; ama her birimiz bu sektörde 35 yılı geride bıraktık. Ekovitrin Dergisi 2000 yılında yayın hayatına başladığında biz çok heyecanlıydık. Çünkü şu andaki medyayı dikkate alırsanız dergilerin hayatlarının 4-5 yılı aşmadığını görürsünüz. Şu anda Türkiye’de on yılı tamamlayan bizden başka birkaç dergi vardır.

 

O sebeple büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bu arada 1980’li yıllarda 12 Eylül’ü yaşamış birisiyim. O zaman gazeteciliğe yeni başlamıştım. Genç bir üniversite öğrencisi ve gazeteci olarak 12 Eylül Darbesini yaşayarak hayat dersleri aldık. Şimdi bakıyorsunuz Türkiye’de bir istikrar var. 2002’den bu yana doğan çocuklar o yılları bilmezler. Yokluk görmediler. O zaman Türkiye 5 sente muhtaçtı. Şimdi 15 bin dolar milli geliri aşmış, refah ülkesi Türkiye’de yaşıyorlar.

 

2008 yılında biliyorsunuz dünyayı kavuran bir kriz vardı ve biz o krizden büyüyerek çıktık. Bu başarıda; siyasi istikrarın yanı sıra iş adamlarımızın payı çok büyük. Turgut Özal 1980 sonrası Türkiye’yi dışa açmaya başladığı zaman bütün iş adamları Anadolu’dan birer birer çıktılar. Dünyanın her tarafına gittiler. 214 ülkeye bugün ihracat yapabiliyorsak işte bugün bu salonda bulunan sizlerin, değerli iş adamların ve onların ortakları sayesinde gerçekleşti.

 

Şimdi Türkiye’de gündem değişti. Yeni çocuklar, gençler yokluk nedir bilmiyorlar. Günümüzün teknolojisinin yeni oyuncaklarıyla zaman geçiriyorlar, çok iyi yetişiyorlar. Törenimize iştirak ettiniz, Yılın Starları’nın mutluğunu paylaştınız. Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

“ Ödüller rekor bir oyla belirlendi. 184.232 kişi oy kullandı”

Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak, yaptığı konuşmada 13 yıldır geleneksel olarak verilen Yılın Starları Ödülleri’nin, Ekonominin oscarı niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi;

“ Ekovitrin bu ödüllerle başarıyı teşvik ederken aynı zamanda Türkiye ile Türk dünyası arasında köprüler kurmaktadır. Ekovitrin Dergisi’nin temmuz sayısının kapak konusunu Başbakan Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen “yüz yılın yatırım hamlesi” olarak belirledik. Türkiye gerçekten son 12 yıllık süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmayanları yaptı. 12 yıllık sürece 93 yıllık yatırımdan çok dahası sığdırıldı.

 

Geçtiğimiz ay temeli atılan 3. Havalimanı bu devasa projelerden birisi. Marmaray ki okuyucularımız tarafından kamuda yılın projesi seçildi. O da devasa bir projedir. Bunlar gibi yüzlercesi on yıllık dönem içinde yapılmış çalışmalardır. Bu yüzden ben sayın başbakan liderliğinde arkadaşlarını, kabineyi buradan kutlamak ve alkışlamak istiyorum. Ülkemizi yurt içi ve dışında başarıyla temsil eden değerli siyasetçilerimiz iş adamlarımız tekrar gecemize hoş geldiniz. Hepinizi kutluyorum ödül alanlar bu ödülleri hak etmişlerdir. Onları da buradan ayakta alkışlıyorum.” dedi.

 

“Yılın İş Adamı” Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, “Yılın Markası” Paşabahçe, “Yılın İhracatçısı” Boydak, “Yılın Üniversitesi” Karabük Üniversitesi,“Yılın Ekonomi Yazarı” Prof. Dr. Şükrü Kızılot,“Yılın Sağlık Kuruluşu” Medicana, “Turizm Sektöründe Yılın Yatırımı Shangri-la Bosphorus Otel, “Yılın İnovasyon Projesi” Flora Halı, “Yılın Bilim Adamı” Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “ABD’de Yılın Başarılı İş İnsanı” Hamdi Ulukaya seçildi.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Ekonomi
29 Mart 2024
Dev bankadan rekor jest! Güncel promosyonu duyan emekli akın etti!

Dev banka Emekli Sandığı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verdiği promosyonda rekor bir jest yaptı. Milyonlarca emekliye kapılarını açan banka güncel emekli promosyonu ile akına uğradı. İşte 2024’ün rekor promosyon güncellemesine dair detaylar… 4A, 4B ve 4C’li emekliler için 2024 yılında çeşitli noktalarda iyileştirilmeler yapılmaya çalışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekliler için […]

Ekonomi
29 Mart 2024
SGK uzmanı açıkladı: Prim eksiği olan bu yöntemle SGK’ya başvuracak!

SGK (Sosyal Güvenlik Uzmanı) prim eksiği olan vatandaşlar için açıklamada bulundu. Emeklilik bekleyen vatandaşların prim eksiği olması durumunda yapacaklarını tek tek açıkladı. İşte prim eksiği olan vatandaşların yapması gerekenler… Çalışanların kurduğu emeklilik hayalinde prim eksiğine takılması can sıkıcı bir durum olabiliyor. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinden sonra milyonlarca vatandaşın yüzü güldü. Birçoğu çalışma hayatlarını sonlandırarak […]

Ekonomi
29 Mart 2024
81 ilde bayram harçlığı: 2.500 TL PTT’den o tarihte çekilecek!

81 ilde belediyelerden bayram harçlığı açıklaması geldi. 2 bin 500 TL gerçekleştirilecek 2024 bayram harçlığı ödemesi PTT ve Ziraat Bankası’ndan çekilecek. İşte 2024 bayram harçlığı detayları haberimizde… 81 ildeki belediyelerden vatandaşlara 2024 yılında da bayram harçlığı ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemeler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılık edecek. Düşük gelirli haneler için sağlanacak bayram harçlığı ödemesiyle […]