Başkan Dr. Şadi Yazıcı’dan Denizcilere Diploma

Yayın: 11:25 - 02.07.2009
Güncelleme: 11:25 - 02.07.2009

İTÜ Denizcilik Fakültesi 2008–2009 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Tuzla Yerleşkesi’nde yapıldı. Mezunlara diplomaları, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naipoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler tarafından verildi

104 mezun öğrencinin diploma alığı törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naipoğlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler de katıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada; “İTÜ, Türkiye’nin ilk üniversitesi, Türkiye’ye örnek olan bir bilim yuvamız. İTÜ Denizcilik Fakültesi, denizcilik eğitiminde ilklere imza atan, Türk denizciliğinin beyin takımını yetiştiren fakültemiz. Diploma alan gençlerimiz, Türk denizciliğinin emanet edileceği ellerdir” dedi.

Bakan Yıldırım, konuşmasından sonra, fakülte birincisi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunu Kemal Köroğlu’na diplomasını verdi.Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da törende, Gemi Makineleri İşletme Bölümü ikincisi Emre Reha Güven’e diplomasını verdi.

Törende daha sonra, Denizcilik Fakültesi Seyir ve Eğitim Kulesi’nin açılışı yapıldı ve fakülte bünyesinde inşa edilecek 600 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Exit mobile version