SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Suyu İle İlgili İddialar Meclis Gündeminde!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul’un su sorununu bir kez daha Meclis’e taşıdı. İSKİ verilerine göre kentin su ihtiyacını karşılayan 10 barajın 6’sında ortalama doluluk oranının yüzde 22,18’in altında olduğunu, diğer barajlara oranla daha iyi görünen Terkos ve Kazandere’nin de ortalamanın altına düşme riski ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Öğüt, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarına verilen günlük su miktarında farklılıklar yaşandığını, İSKİ’nin sitesinde arıza adıyla duyurulan kesintilerin, zorunlu tasarruf uygulamalarından kaynaklandığı iddiaları dA bulunduğunu belirten Öğüt, son günlerde sulardan gelen kötü kokular ile ilgili iddiaları da gündeme getirdi.

 

Temmuz ayı itibariyle İstanbul’a su temin eden barajlardaki doluluk oranlarını soran CHP’li Öğüt, İSKİ verilerinin İstanbul’un kısa vade de ağır bir su krizi yaşayacağına işaret ettiğini, ilgili birimlerin bu konuda ne gibi önlemler alacağını sordu.

 

İstanbul’da şebekeden kaynaklı su kaçaklarının % 30 civarında seyrettiğini, bu kaçakları minimum düzeye indirmek için herhangi bir girişimde bulunulmasının planlanıp planlanmadığını soran Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

 

-Nisan-Ekim aylarını kapsayan dönem için İstanbul barajlarına gelen toplam suyun ortalama olarak % 22’si buharlaşmaya uğramaktadır. Bu, gelen toplam suyun 1/5’inden daha fazladır ve üzerinde durulması gereken bir değerdir. Bu nedenle baraj göllerinde buharlaşmanın azaltılmasına yönelik herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

 

-Su yüzeylerinin yapay yollarla arttırılması buharlaşma kayıplarını da arttıracaktır. Özellikle son yıllarda yapılan lüks konutların cazibesini arttırmak için bu konutların civarında büyük boyutlarda süs havuzları ve yapay göller oluşturulmaktadır. İlk bakışta önemsiz gibi gözükse de bu su haznelerinin tamamı dikkate alındığında büyük su yüzeyleri oluşturmaktadır. Bu konuda gerekli önlemler almayı düşünüyor musunuz?

 

-İstanbul’da şebeke suyunun içme suyu olarak da kullanılması için sahip olması gereken değerler uluslararası standartlara göre ne durumdadır?

 

-Kentin tamamının uluslararası standartlara uygun olarak şebeke suyu içebilmesi için çalışma yapılmakta mıdır; yapıldıysa hangi bölgelerde neler yapılmıştır? Konu için ayrılmış ödenek var mıdır?

 

-Kentteki şebeke suyu kalitesi ve içilebilirliği konusunda bilgi verici çalışmalar yapılmakta mıdır veya yapılması planlanmakta mıdır?

 

-Enflasyon üstünde artan metre küp fiyatlarından elde edilen gelir nereye harcanmaktadır.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]