Hamidiye AŞ Türkiye’yi şampiyonluğa taşıyor

Yayın: 09:38 - 25.08.2014
Güncelleme: 09:38 - 25.08.2014

Türkiye, Dünya Şişelenmiş Su Sektörü’nde yükselişini sürdürerek Fransa’nın ardından ikinci sıraya yükseldi. Türkiye’nin bu yükselişinde su ihracatının yüzde 20’sini karşılayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Hamidiye AŞ büyük rol oynuyor.

 
Türkiye, içme suyu ihracatında rekor seviyeye ulaştı. ITC Uluslararası Ticaret Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre Türkiye, Dünya Şişelenmiş Su Sektörü’nde 34 milyon 512 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Türkiye, su sektöründe ithalat-ihracat dengesinde ülkesine kattığı katmadeğer açısından Fransa’nın ardından ikinci sırada yer almayı başardı.

 

 

Su ihracatında dünyanın zirvesinde bulunan Türkiye’nin ihracat şampiyonu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Hamidiye Kaynak Suları. Türkiye’de su ihracatı yapan 40 firma arasından en yüksek ihracat rakamına ulaşan Hamidiye, toplam ihracatın yüzde 20’sini karşılıyor.

 

 

HAMİDİYE 40 ülkeye ihracat yapıyor

 

2005 yılından bu yana ihracatın lideri olan Hamidiye Suları, 40 ülkeye içme suyu ihraç ediyor. Hamidiye’nin su ihraç ettiği ülkeler şöyle: Almanya, Hollanda, İrlanda, İngiltere, Malta, İsveç, Danimarka, Belçika, Kosova, Avusturya, Makedonya, Romanya, İsviçre, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Ürdün, Umman, S.Arabistan, Filistin, İsrail, Japonya, Yemen, Singapur, Malezya, Çin, Azerbaycan, G.Kore, Ukrayna, KKTC, Avustralya, ABD, Hollanda Antilleri, Panama, Angola, Gabon ve Libya. Ayrıca Macaristan, Hong Kong ve Rusya ile de anlaşma aşamasına gelindi.

 

 

Uluslararası birçok kalite belgesine sahip olan Hamidiye Kaynak Suları; kaliteli, hijyenik ve ürün tasarımları ile müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutuyor. Hamidiye’nin 112 yıllık köklü bir kuruluş olması da yurt dışında tercih edilmesinin önemli unsurlarından. İnternet ve e-ticaret pazarlama olanaklarından en iyi şekilde yararlanan Hamidiye, ürünlerini farklı kıtalara ulaştırmayı başarıyor.

 

Exit mobile version