Atayı saygıyla andık

Yayın: 12:37 - 11.11.2009
Güncelleme: 12:37 - 11.11.2009

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Mücadelesi’nin eşsiz kahramanı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yıldönümünde Kartal’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Kartal protokolünün tam kadro katıldığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında ilk olarak Kartal meydanında yer alan Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Atatürk’ün 1938 yılında, Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’de de “Ti” işaretiyle iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı önce göndere çekildi sonra yarıya indirildi.

Daha sonra Hasan Ali Yücel Kültür merkezinde bir program yapıldı.

Atatürk`ü anma koşusu

Kartal Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 10 Kasim Atatürk`ü anma koşusu 10 Kasım 2009 Salı günü saat 11.00’de Kartal Neyzen Tevfik Caddesi ile Tekel Caddesi arasındaki parkurda yapıldı.

Kartal Neyzen Tevfik Caddesi ile Tekel Caddesi arasında yapılan ve Tekel Fabrikası önünden başlayıp Neyzen Tevfik Caddesi ile devam eden koşu Kaymakamlık Binası önünde tamamlandı. Koşuda Kartal Bölgesi lise öğrencilerinden yetişkin kızlar ve erkekler olmak üzere iki grup halinde mücadele ettiler.

Akşam da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.

Exit mobile version