SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tarihin kaydedildiği zamandan beri damla damla biriken kültür..

Yayınlanma:
ABONE OL

Sivaslılar ve Sivas dostları 29 – 31 Ağustos tarihlerinde İstanbul Feshane’de bir araya geliyor. Anadolu’da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Sivas’ın tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla kutlandığı bir bayram niteliğinde geçecek 5. Sivas Günleri’ne yalnız Sivaslılar değil tüm Sivas dostları katılıyor.

 

Sivas Platformu organizasyonu olan program binlerce vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.Anadolu’nun zengin kültür hazinesi, İstanbul’da yeniden keşfolunuyor. Sivaslılar ve Sivas’a gönül verenler bir kez daha Feshane’de buluşacak. Tarihe olan borcunu bin türlü kahramanlıkla ödeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Anadolu’nun sevda coğrafyası ‘Sultan Şehir Sivas’ ve Sivaslılar sahip oldukları eşsiz değerleri yeniden gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor.

 

 

Birlik, kardeşlik, dayanışma ve karşılıklı anlayış açılarından eşsiz bir model oluşturan Sivas ve Sivaslı olmak, Feshane’de düzenlenecek etkinlik kapsamında her yönüyle ele alınıyor. Birlikte yaşama kültürünün bu eşsiz örneği tüm İstanbul ve Türkiye’nin ilgisine sunuluyor.

 

 

29-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 5. Sivas Günleri’nde başta Sivas Merkez Kültürel Etkinlikleri olmak üzere, Sivas’ın 16 ilçesi ayrı ayrı kültürel etkinliklerini sergileyecek… Birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetler tüm İstanbulluların beğenisine sunulacak.

 

 

Başta Sivaslı Bakanlar, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları’nın yanı sıra birçok Devlet Adamı ve üst düzey yöneticinin katıldığı Sivas Günleri’ne katılım oldukça yüksek olması bekleniyor.

 

 

Düşünce ve fikir platformlarının yanı sıra Sivas Günleri, Sivas’a ait folklorik değerlerin de kutlandığı adeta bir bayram niteliğinde geçecek. Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçıları, Sivas yöresine ait türküleri seslendirecek. Ses sanatçılarının yanı sıra halk oyunları ekipleri de etkinliğe renk kattı. Çeşitli Resim ve Fotoğraf Sergileri’nin açıldığı Feshane Sivas Günleri görsel bir şölene dönüşecek.

 

 

Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise platformun İstanbul’daki ve Sivas’taki tüm hemşerileri kucaklayıcı bir yapının olduğunu dikkati çektiği konuşmasında Türkiye’nin farklı kültür, sosyal yaşam ve siyasi görüşlere sahip bireylerinin bir araya gelerek oluşturulan Sivas Platformu’nun, beraberliğe önem veren bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Başkan Erdem, platformunun oluşumundan bahsetti.

 

Erdem, “Bir milyon insanımız İstanbul’da yaşıyor. Sivas Platformu’nu kurarken iki yılı aşkın alt yapı oluşturmak için çalıştık. Kuruluş aşamasında sivil toplum kuruluşu başkanlarımızı da davet ettik. Öyle bir yapı oluşturduk ki, şu anda Sivas’ımızın merkezi de dâhil 16 ilçesinden, her tür düşünceden, her siyasi partiden, Alevisi, Sünnisi, Çerkez’i insanımız var. Burada Sivas’ın bütününü kucaklayacak yapıyı nasıl inşa edebiliriz diye düşünüp, bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bürokraside üst seviyede görev almış, milletine hizmet eden çok sayıda insanımız var, Sivaslı olarak. Bunların içersinden arkadaşlarımızdan yönetime aldık.

 

 

Sivaslı İşadamları Derneğinden arkadaşlarımızı aldık, böyle bir hamur yaptık. Şu anda birbirimizden ayrılamaz bir bütün olduk.” dedi. Sivaslıların sosyal ve ekonomik problemlerine çözüm getirmek amacıyla kurulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Erdem sözlerine söyle devam etti: “ Sivas Platformu, aynı zamanda ilin tanıtım elçisi oluyor. Sivas’ı, tarihinden kültürüne, doğal güzelliklerinden en ücra mezralarına kadar tanımak ve tanıtmak gerekiyor.

 

 

Üyelerimiz, İstanbul’da faaliyet gösteren işadamları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden oluşuyor. Sivaslıların problemlerine çözüm üretmek amacıyla bir araya geliyoruz. Bu kapsamda, 250 kişilik toplum önderi ve İstanbul’da bulunan 600’ün üzerinde Sivil Toplum Kuruluşu ile iletişime geçtik. Bu faaliyetlerde Sivas’ın tanıtım elçiliğini yapıyoruz. Sivas’ın tarihini, doğal zenginliklerini, sanatını ve sanatçısını tanıtmak birinci görevimiz. Bu yönde büyük gayret sarf ediyoruz.”

 

Bir Sivas Platformu organizasyonu

Geleneksel Sivas Günleri; İstanbul’da Sivas’la ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşlarını kendi çatısı altında toplayan Sivas Platformu’nun bir organizasyonu olarak gerçekleşiyor. Sivas’ın maddi ve manevi mirasının, bugünkü potansiyelinin tanıtıldığı, hasat mevsiminde bir harman zamanı gibi dostluğun, mutluluğun ve umudun doruk noktasına çıktığı bir meydan oluyor. Yazarı, şairi, ozanı, sazı ve sözüyle, sanatı ve sporuyla, yaşayan renkleriyle, tarihi ve bugünüyle Feshane’de İstanbul’un kalbi Sivas tadında ve renginde attı. Sivas Platformu’nun Başkanlığı’nı aynı zamanda Sancaktepe Belediye Başkanı olan İsmail Erdem yürütüyor…

 
Çok sayıda üst düzey protokol katılacak

En büyük ve en kapsamlı hemşeri organizasyonu olma unvanına sahip Geleneksel Sivas Günleri’nin açılışı iş, sanat, spor ve siyaset camiasından birçok ismi bir araya getirecek. Başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere Sivas Milletvekilleri, Sivas Belediye Başkanı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü çok sayıda bürokrat, iş, sanat ve spor camiasından birçok seçkin isim katılacak. Ayrıca Sivas Günleri organizasyonuna Sivas’a bağlı tüm ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, dernek ve vakıf başkanları da katılacak. İstanbul’dan da katılımın bir hayli fazla olması bekleniyor.

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]