İstanbul Üçüncü Bölgede Geniş geniş Tiyatro..

Yayın: 07:35 - 02.09.2014
Güncelleme: 07:35 - 02.09.2014

VAR OLANI KAVRAMAK FELSEFENİN GÖREVi ,VAR OLANI ANLATMAK TİYATRONUN GÖREVİDİR.

“Tiyatro Minerva” amatör ruhla profesyonel bir tiyatro için; tektipleşen ve içi boşalan tiyatro sanatını daha da geliştirmek ve ayakta tutabilmek için çalışmalarına devam etmektedir. “Tiyatro Minerva”nın amacı piyasalaşan tiyatro sanatına karşı alternatif bir şekilde sanatsal duyarlılığı gözeterek nitelikli oyunlar çıkarmaktır.

 

 

 

Böyle bir düsturla yola çıkarken merkezden çok yerele yönlenmenin önemine inanan Tiyatro Minerva iki yıldır tiyatro kafesi, sahnesi ve atölyesi ile çalışmalarını Cennet Mahallesi’nde sürdürüyor. Yaklaşık 500 metrekare bir alanda kurulan kültür merkezinin içinde bir de tiyatro kütüphanesi mevcut. İstanbul üçüncü bölgenin en merkezi bölgelerinden birinde yer alan Tiyatro Minerva bu yıl kapsamlı eğitim çalışmaları da yürütüyor. Kurucuları ve eğitmenlerini İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümü mezun ve öğrencileri oluşturuyor.

 

 

Yürütülen eğitim çalışmalarının akademik bir alt yapısı var. Zaman zaman gerçekleştirilen atölyeler sayesinde alanında uzman akademisyenleri de konuk eden Tiyatro minerva merkezden uzakta oldukları için çıtayı düşürmeyi hiç düşünmediklerini aksine yerel tiyatroların, tiyatro sanatının gelişimine katkı sunmakta önemli bir rolü olduğunu savunuyorlar. Tiyatro Minervanın bu yıl ilk kez açtığı yaratıcı yazarlık atölyesi programı dolu dolu.

Exit mobile version