6 Bin Öğrencinin Yüzü Gülecek

Yayın: 08:00 - 06.09.2014
Güncelleme: 08:00 - 06.09.2014

Pendik Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla bu yıl da içi kırtasiye malzemesi ile dolu çantalar hazırladı. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne kayıtlı ailelere toplam 6 bin adet çanta ve eğitim malzemesi dağıtımına başlandı.

 

 

Yeni ders yılının başlamasına sayılı günler kala öğrenci ve ailelerinde okula hazırlık telaşı yaşanıyor. Pendik Belediyesi de önceki yıllarda olduğu gibi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde kaydı olan ailelerin öğrencilerine kırtasiye desteğinde bulunmaya devam ediyor. Bu amaçla içi çeşitli kırtasiye malzemeleri ile dolu 6 bin adet okul çantası hazırlandı. İlk, orta ve lise öğrencileri için ayrı ayrı hazırlanan çantaların dağıtım işlemi, Sosyal Yardım İşleri elemanları tarafından Mostar Viyadüğü altındaki eski Hayır Çarşısı bölümünde yapılıyor. Aileler, herhangi bir evrak istenmeden TC kimlik numarası ibrazı ile çantalarını teslim alıyor.

 

 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, dağıtım öncesinde öğrencilerin bir yıllık kırtasiye malzemesi ihtiyacını doğru tespit etmek amacıyla okulların rehberlik öğretmenleri ile görüştü. Görüşme sonrası ilk, orta ve lise öğrencilerine hitap edecek şekilde defter, sözlük, kalem ve silgi gibi ihtiyaçlar dağıtılan okul çantalarının içine yerleştirildi. Dağıtımın ilk gününde Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk dağıtım alanını ziyaret ederek öğrencilere verilecek kırtasiye malzemelerini inceledi.

Exit mobile version