“İnsan Neden Depresyona Girer?” Konferansı

Yayın: 07:58 - 16.11.2009
Güncelleme: 07:58 - 16.11.2009

Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sanat Ekinliklerini başlattı. Konusunda uzman akademisyenler ve bilim insanları her hafta Samandıra Kültür Merkezi’nde konferans veriyor.Kasım ayı boyunca devam edecek olan kültür ve sanat programları Sancaktepeliler’le buluşacak.

Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikler çerçevesinde son olarak Türkiye’nin tanımış ünlü Psikiyatrist Uzmanı Prof. Dr. M. Kemal Sayar ‘İnsan Neden Depresyona Girer?’ konulu bir konferans verdi. Samandıra Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Sancaktepeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Psikiyatrist Uzmanı Prof. Dr. M. Kemal Sayar, İnsan Neden Depresyona Girer? İsimli verdiği konferansta depresyonun çağın en büyük sorunu olduğunu altını çizerken 2020 yılında Dünya’nın en büyük tehlikeli hastalığının depresyon olacağını söyledi.

Prof.Dr.Kemal Sayar,konferansın ilki bölümünde  depresyonun tanımı yaparken ikinci bölümünde ise Çağın Vebası olarak gösterdiği Depresyona karşı İnsanın Ne gibi önlemler alması gerektiğini anlattı.

Hayata olumsuz şekilde bakan dert kuması insanları dert mıknatısı olarak gördüğünü belirten Sayar;”İnsanlar koyduğu hedefler ile gerçek hayatta hedefleri  arasındaki uçurumların olması hayattaki sorumluluklarına gerçekler ölçüsünde bakmasını engel oluyor.Gerçek dünya ile hayal edilen dünya arasındaki uçurumlar insanın ruh sağlığında önemli sorunlar neden oluyor.Sağlıklı ve bilinçli düşünmesi engelliyor’ dedi.

Türkiye toplumunda haksızların adil bir biçimde cezaya çaptırılmasını vurgulayan Sayar, haklıların ise adalet ölçüsünde ödüllendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplumsal birçok kanayan yaraya parmak basan Sayar,Türk toplumunda bazı insanların düşünce hatalılarına düştüğünü,bu hatalar sonucu depresyona girdiğini bazı insanların ise mükemmel insan olma tutumları yüzünden psikolojik sorunlar yaşadığına değindi.

Depresyondan kurtulmanın yolların irdeleyen Sayar, ailesiyle vakit geçiren, aile bağları kuvvetli insanların depresyona girmediğini, sevdiklerimizle vakit geçirmeni önemine değindi.

Konferansta metropol yaşantısı ile mahalle hayatı kıyaslanarak insanların dostluk, akrabalık, yarenlik ilişkilerinin geliştirilme denildi. Sayar, son olarak, ‘Anne babalar çocuklarına yetirince sevgi ve şefkat verdikleri taktirde anti depresyon ilaçlarına ihtiyaç kalmaz’ dedi.

Konferans sonunda Belediye Meclis Üyesi Murat Sarı, Sancaketepe Belediye Başkanı İsmail Erdem adına Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. M. Kemal Sayar’a bir çiçek sundu.

Exit mobile version