SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Okullar İlaçlanmaya Devam Ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Domuz gribi, yeni bir sektör yarattı. Dezenfekte başı 500 lira.

Hastalanan çocuklar, doktora gitmeli.

 

Domuz gribinin, her gün bir can alması yeni bir sektör oluşturdu. “Okulunuzu ilaçlarız”

Hemen her gün değişik bir kişi ve kurumdan birkaç telefon alan okullar, çözümü pompada buldu.

 

Velilerin, “Ne yapıyorsunuz?”, ilaç firmalarının “Okulunuzu ilaçlayalım” telefonlarına yetişemeyen okul müdürleri, haftalık 500 lira ilaç masrafı karşısında ne yapacağını şaşırdı.

TV ve gazetelerdeki salgın hastalık, ölüm haberleri ve aşı tartışmaları okul müdür ve öğretmenleri ile velileri telaşa düşürdü. Okul müdürü; “Her hafta 500 lirayı nereden bulurum?” Veliler; “Acaba okul ilaçlanıyor mu, benim çocuğa ne olur?” sorunusun cevabını aramak zorunda kaldılar.

 

Okullar, tepeden tırnağa her hafta sonu ilaçlanıyor.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamalarını takip eden okul yöneticileri, hastalıktan korunmak için okulları ilaçlaya başladılar.

2 bin öğrencin bulunduğu okullarda hemen her sınıfta bir hasta çocuğunun bulunmasından korkan okul yöneticileri, hastalığın yayılmaması için okulu tepeden tırnağa ilaçlıyor. Her hafta yapılan ilaçlamada; wc’ler, koridorlar, merdivenler ve sınıflar tek tek ilaçlanıyor. Firmalar, okullardan 300’den başlayan fiyatlar istiyor. 700 liraya kadar çıkan ücreti ödemekte zorlanan okullar, çözümü pompada buldu..

 

Bazı okullar özel firmalarla anlaşırken, bazı okullar pompa aldı.

Pompa alanlardan biri de Pendik Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulu.

55 bin liraya aldıkları pompaya dezenfekte ilacı koyan Orhan Sinanlılar, her hafta okulu tepeden tırnağa dezenfekte ediyor. Aldıkları pompayı sırtına takan görevli her hafta Cumartesi, Pazar günü wc, merdiven, sınıf ve koridorları dezenfekte ediyor.

Hastalığın kış boyunca yaygın olacağının düşünen Orhan Sinan Hamzaoğlu gibi bazı okullar, en iyi ve en ekonomik çözümü okulun kendi kendisini ilaçlaması olarak görüyor.

 

Dezenfekte ye gelen özel firmaların 300 liradan 700 liraya kadar para istediğini belirten Okul Aile Birlikleri,  “Elimizde para yok. Biz her hafta 500 lira ödeyemeyiz. Aileler çocuklarına; jel, ıslak mendil ve kolonya alıyor ama bizim her hafta 500 lira ödeyecek gücümüz yok. Devletin bize verdiği para da yok. Bakanlık da kendi imkânlarınızla yapın diyor. Bizde çözümü pompa almakta bulduk.” diyorlar.

 

Hastalığın yayılmasında hasta çocukların okula gelmesinin etkili olduğunu söyleyen öğretmenler, “Hasta çocuk okula gelerek, hem arkadaşlarını hasta ediyor hem de kendisi iyileşemiyor. Veliler, niçin hasta çocuğu okula gönderiyor anlamıyoruz.” diyorlar.  

 

M. Nazım Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]