Maltepe esnafına “hijyen eğitimi”

Yayın: 12:32 - 31.12.2014
Güncelleme: 12:32 - 31.12.2014

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, “Zorunlu Hijyen Eğitimi” programlarına devam ediyor. Eğitime katılan esnaflara sertifika verilecek.  

 

 

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki eğitim öncesi açıklamalarda bulunan Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şenol Karasu, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 126 ve 127’nci maddelerindeki değişiklikle 5 Temmuz 2014 tarihinden itibaren ilgili işyerlerine hijyen eğitimi sertifikası denetimlerinin başlatıldığını anımsatarak, hijyen eğitimi çalışmalarına geçtiğimiz ağustos ayında başladıklarını kaydetti. Karasu, Maltepe Belediyesi ve Maltepe Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile hijyen eğitimi verdiklerini belirterek, “Bu eğitime belirli aralıklarla devam edeceğiz. Maltepe’deki her bir mahalle esnafına gidip, mahalle düzeyinde çalışma yapma düşüncesindeyiz” dedi.

 

Güzellik ve saç bakımı hizmetleri, pazarlama ve perakende, yiyecek ve içecek hizmetleri, gıda teknolojileri alanında düzenlenen ve 8 saat süren eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları veriliyor. Eğitime katılmak isteyenler, Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Adatepe’de bulunan ek hizmet binasına, nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenim belgesiyle başvurabilecekler.

Exit mobile version