Fenerbahçe lider, Galatasaray manşetlerin efendisi

Yayın: 08:53 - 02.02.2015
Güncelleme: 08:53 - 02.02.2015

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için spor haberlerini analiz eden Medya Takip Merkezi (MTM), 2015’in ilk raporunu açıkladı. Araştırmaya göre, Ocak ayının en çok konuşulan spor kulübü açık ara Galatasaray olurken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ayın en çok konuşulan spor kulübü başkanı sıralamasında tepede. Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu en çok habere konu olan futbol adamı. Futbolcular sıralamasında ise Galatasaraylı Sneijder ilk sırada yer edindi.

 

 


Galatasaray, Ocak ayının en çok konuşulan ve habere konu olan spor kulübü oldu. Süper Lig’in ilk yarısının son maçlarında artırdığı performansı ile liderlik yarışından kopmayan sarı-kırmızılılar, ligin tepesindeki Fenerbahçe’yi zorluyor. Türkiye Kupası’nda istediği grafiği tutturamayan Galatasaray, ocak ayında 57 binden fazla habere konu oldu. Sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan ekonomik kriz, yönetime Avukat Duygun Yarsuvat’ın seçilmesi ve Prandelli’nin kovularak yerine eski Galatasaraylı Hamza Hamza Hamzaoğlu’nun getirilmesi en çok konuşulan konulardı.

 
Fenerbahçe, Süper Lig’te şampiyonluk mücadelesini lider olarak sürdürse de 51 binden fazla haberle Galatasaray’ın ardında ilerliyor. Beşiktaş ilk yarı tamamlanır tamamlanmaz süper transfer haberleri ile gündemin önemli oyuncusu olduğunu gösterdi. Kara Kartal bütün bu haberlere rağmen ocak ayında en çok konuşulan üçüncü spor kulübü olarak kaldı. Tolgay Aslan transferi konusunda Trabzonspor ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, istediğini aldı ve Tolgay’ı renklerine bağladı. Buna tepki gösteren Karadeniz Fırtınası Trabzonspor, hakkında çıkan haberlerle dördüncü sırada.

Exit mobile version