UĞUR IŞILAK TAN YENİ TÜRKİYE YE OSMANLI ÖĞÜDÜ

Yayın: 08:48 - 07.03.2015
Güncelleme: 08:48 - 07.03.2015

On Numara yapımın yapımcılığını üstlendiği TRT Müzik ekranlarında yayınlanan “Bin Yıllık Yankılar” isimli programın sevilen yorumcu ve sunucusu Uğur Işılak, muhteşem performansıyla dikkatleri topluyor.

 

Her programında ecdadımızın önemli şahsiyetlerinin şiirlerini besteleyip yorumlayan Uğur Işılak, eserlere kattığı yorumuyla izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Uğur Işılak, Şeyh Edebali’nin “Ey Oğul” başlığı altında, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey’e nasihati olarak bilinen sözleri programında okuyunca büyük alkış aldı.

 

TRT ekranlarının reyting rekortmeni dizi filmi Diriliş ’in müziği eşliğinde okunan satırlar izleyiciyi duygulandırırken derin düşüncelere de itti. 1208 yılında doğduğu bilinen Şeyh Edebali’nin Osmanlı Devletinin kurucusu ve kayın babası olduğu Osman Bey’e öğüdünün 900 yıl sonra bile geçerliliğini koruması ve halen ders alınması gereken satırlar olması aslında hiçbir şeyin değişmediğinin de göstergesidir. Uğur Işılak muhteşem performansı, sahnedeki duruşu ile “Bin Yıllık Yankılar ”programıyla yeni Türkiye’ye kültürümüzü taşımaya devam ediyor.

Exit mobile version