Hayvanları koruma eğitimi verildi

Yayın: 08:17 - 05.05.2015
Güncelleme: 08:17 - 05.05.2015

Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, Maltepeli gönüllü hayvanseverlere, yerel hayvan koruma eğitimi verildi. 

Küçükyalı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Karaağaç ve çok sayıda Maltepeli katıldı.  Veteriner hekim Nimet Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmada eğitimi başarıyla tamamlayan 180 kişiye, katılım belgesi verileceğini belirtti.

BİR YILLIK YETKİLENDİRME

5199 Sayılı Hayvanları Koruma kanunu kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 18 yaş üzerinde herkesin katılabildiği eğitimde, yerel hayvan koruma gönüllüleri 1 yıl için yetkilendiriliyor. Seminerde katılımcılara, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim Satış Barınma Ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmelik, Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, Nesli Tehlikede Olan Yabani Bitki ve Hayvan Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme hakkında eğitim verildi. Seminerde köpekler, kediler, akvaryum hayvanları, sürüngenler hakkında temel bilgiler ile hayvan davranışları ve ilk yardım bilgileri de aktarıldı.

Yerel hayvan koruma görevlileri; bölge ve mahallelerinde öncelikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların markalanması ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması gibi tüm çalışmaları yerel yönetimler ile eş güdümlü yapıyorlar.

Exit mobile version