Yaşama Yol Ver” Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

Yayın: 09:39 - 29.04.2016
Güncelleme: 09:39 - 29.04.2016

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı hattındaki gereksiz aranmaların önlenmesi ve trafikde ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik ” Yaşama Yol Ver ” kampanyası kapsamında yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları devam ediyor.

 

Bu kapsamda, Yaşama Yol Ver Kampanyasına bir destek de İstanbul Büyükşehir Belediyesinden geldi. Avrupa ve Anadolu yakasındaki Büyükşehir Belediyesi İETT işletmesine bağlı 200 belediye otobüsünde “Yaşama Yol Ver” kampanyasının afişleri yayınlandı.


İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, İstanbul’da neredeyse her mahallenin yanı başında bir acil yardım istasyonu olduğunu ancak ambulanslar yola çıktığında sorunlar yaşandığını belirterek, ” Yola çıktığımızda trafik bizim önümüzdeki en büyük engel. İstanbullu sürücülerin bu konunun önemine müdrik olarak, fermuar fenomenine uyup, dikiz aynalarından siren ışığı ya da ambulans sesi duyduklarında ya sağa, ya sola yanaşıp 1 dakika hareket etmeden beklemeleri, o ambulansın önünü açacak ve hastasına çok daha çabuk ulaşmasını sağlayacaktır. Bakanlığımız tarafından başlatılan “Yaşama Yol Ver” kampanyası ile birlikte bu farkındalığı trafikte arttırmayı hedefliyoruz. Belediye otobüslerinde yaptığımız “Yaşama Yol Ver” afiş çalışması ile vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmek istedik. Vatandaşlarımızdan bu mühim kampanyaya destek vermelerini hassaten istiyorum. ” dedi.

Yaşama Yol Ver kampanyasının farkındalık yaratmayı hedeflediği diğer bir konu ise, 112 Acil hattının gereksiz meşgul edilmemesidir. 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz meşgul edilmesi zaman ve işgücü kaybına yol açmakta daha da önemlisi gerçek acil vakalara ulaşmakta sorun yaratmaktadır. Herkesin bir gün 112 Acil Çağrı Hattını aramaya ihtiyacı olabileceği unutulmamalıdır.

İstanbul Sağlık Müdürlüğü

Basın Bürosu

Exit mobile version