SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÇİN’ de İnsanlık Suçu İşleniyor, Dünya Susuyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Çin’de yaşanan insanlık dramına tepkiler…
Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı, Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan’ın, Çin’de yaşanan insanlık dramı sebebiyle gazetemize gönderdiği yazılı basın açıklaması aynen şöyle:

“Çin’de İnsanlık Suçu İşleniyor, Dünya Neden Susuyorsun”?

Çin’in Sincan Uygur Özerk bölgesinin merkezi Urumçi’de yaşananlar büyük bir insanlık dramıdır. Çinliler ile Uygur Türkleri arasında meydana gelen çatışmalarda en az 140 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştır.

Tüm bu olayların altında yatan en önemli neden, Çin’in 1949 yılında Doğu Türkistan’ı işgal etmesi ve Türkler üzerinde ciddi bir asimilasyon politikası uygulamasıdır. Doğu Türkistan’da Türkleri büyük baskı altına alan, özgürlüklerine ipotek koyan, halkı sindirmeye, susturmaya çalışan Çinliler, asimilasyon çalışmalarını bugüne dek hız kesmeden sürdürmüştür.
Sosyo-ekonomik, kültürel, siyasal, hukuki açıdan hak gaspı yaşayan Doğu Türkistanlılar, eğitimde de oldukça geri kalmıştır. İlkel koşullarda eğitim-öğretim yapan Doğu Türkistanlılara, eğitim alanında Çinlileştirme faaliyetleri uygulanmaktadır.
Türkleri yaşadığı yerlerde azınlık konumuna getiren Çin hükümeti, amacına ulaşmak için haklı seslere, duruşlara, eylemlere karşı da acımasız yöntemlere başvurmaktadır. Doğu Türkistan’ı haksız yere işgal eden ve Doğu Türkistan toprakların bağımsızlığı için mücadele edenlere karşı faşist, acımasız bir politika uygulayan Çinliler, çocuk, kadın, yaşlı demeden Türkleri katletmektedir.

Farklılıklara tahammülü olmayanların uyguladığı bu insanlık suçu, cezasız kaldığı gibi; Türkleri Doğu Türkistan’dan silmeye çalışan zihniyete karşı ne yazık ki dünya da tepki vermemektedir. İnsan haklarından dem vuran AB ve ABD, insanların en doğal hakkı olan yaşama hakkına gözünü kırpmadan son veren Çinlilere karşı adeta sessizliğe bürünmüştür. Türkiye’de Çin’de yaşanan son olaylara karşı duyarsız bir tavır sergilemektedir. Son olarak Davos’ta ilginç bir çıkış yaparak, İsrail’e “One Minute” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nedense Çin’e “One Minute” diyememektedir.

Urumçi’de yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Çin’in hedefinde Türkleri Doğu Türkistan’dan silmek vardır. Buna karşı dünyanın tepkisizliği manidardır. Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak Çin zulmüne maruz kalan Uygur Türklerinin haklı mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz.

Türk hükümetinin Çin’de yaşananlara karşı tüm dünyayı harekete geçirmesini ve bu drama herkesin tanık olmasını istiyoruz. Aksi takdirde Çin’in asimilasyon politikaları sonucunda Doğu Türkistan’da bir tane Uygur Türk’ü kalmayacaktır. Bilinmelidir ki, Çin’de Türkler sistematik siyasi ve kültürel soykırıma tabi tutulmaktadır.

Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı,

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]