Tuzla Kent Konseyi Sahil Projesi’ni tartıştı

Yayın: 12:07 - 22.01.2010
Güncelleme: 12:07 - 22.01.2010

Muzaffer Aytemur Başkanlığında 2. toplantısını yapan Tuzla Kent Konseyi, Tuzla Sahil Projesini tartıştı. İdris Güllüce Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra; üniversite temsilcileri, belediye meclis üye6leri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, siyasi parti ve İstanbul Barosu temsilcileri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kent konseyi toplantısında,

öncelikle Divan Başkanlığı ve katip üyeliği seçimleri yapıldı. Divan Başkanlığı’na Fatma Kuzkaya, katip üyeliklerine ise Derya Bacacı ve Hübriye İnal seçildiler.

“Proje ve önerilerinize açığız”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, belediye olarak farklı çevrelerin farklı düşüncelerine büyük önem verdiklerini belirterek, Tuzla’yı ‘ortak akılla’ yönetmek istediklerini vurguladı. Kent Konseyi’nin proje ve önerilerine açık olduklarını belirten Yazıcı, konseyin her türlü çalışmasına destek vereceklerini vurguladı.

Tuzlalılar sahilden yararlanamıyor

Toplantının ana gündemini Tuzla Sahili’nde yapılacak düzenleme oluşturdu. Daha önceki Kent Konseyi Toplantısı’nda seçilmiş olan çalışma gruplarından Turizm Sanayi Ticaret ve Denizciliği Geliştirme Çalışma Grubunun hazırladığı Plaj Projesi, Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından sunuldu. Sunumda, Tuzla’nın bir sahil şehri olduğunu ancak denizden ve deniz sporlarından hiçbir şekilde faydalanılamadığını dile getirirken; Tuzla Sahili’nin bir kısmının plaj yapmaya elverişli olmadığının fakat yüzer platformlarla insanların belli bölgelerde denize girişlerinin sağlanabilmesi anlatıldı.

 

Hazırlanmış yönergelerin oylanmasından sonra, tüm katılımcıların görüş ve düşünceleri alındı. Katılımcılar, Kent Konseyi hakkında yeterli bilginin olmaması nedeniyle bazı yanlış algılamaların doğabileceğine dikkat çekti. İstanbul Barosu adına toplantıya katılan Celal Gülgen, Kent Konseyi üyelerine başarı dileklerinde bulunarak,  konseyin çalışmalarına ellerlinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Exit mobile version