Çocuk Gelişim Merkezinde, Afet Dersi

Yayın: 12:31 - 26.01.2010
Güncelleme: 12:31 - 26.01.2010

Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği İşbirliği ile öğrenci ve öğretmenlere yönelik afet riskleri ve önlemleri konusunda seminer düzenledi.

Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi, çocuk gelişim merkezinde bulunan öğrenci ve öğretmenlere “Afet riskleri ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği tarafından gerçekleştirilen seminerde Öğrencilere uygulamalı eğitim verildi.

Kartal Belediyesine ait Çocuk Gelişim Merkezi binasında gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde, öğrenci ve öğretmenlere, deprem, sel, su baskınları, heyelan, çığ düşmesi, volkanik olaylar ve yeraltı sularının getireceği felaketler konusunda bilgiler aktarıldı. Felaketlere karşı alınması gereken önlemler konusunda teorik bilgilerinde yer aldığı seminerde, deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında alınacak önlemler, yapılacak çalışmalar Uygulamalı Örneklerle Anlatıldı.

Milli Eğitim Vakfı Arama Kurtarma Ekibi Sivil Savunma Kulübü öğrencilerinin de destek verdiği bilgilendirme toplantısında gelişim merkezindeki Öğretmen ve Öğrencilere “Afete Hazırlık” adlı el kitabı dağıtıldı.

Toplantıda ayrıca, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 4-6 yaş arasındaki çocuklara deprem eğitimini eğlenceli bir hale dönüştüren yapbozlar, dağıttı. Deprem eğitimini oyun şeklinde veren, öğretmenler eşliğinde yapılması sağlanan yapbozlar da Depremden korunma, eşya Sabitleme ve minikleri SIVIL SAVUNMA konusunda bilinçlendirici konular yer aldı. 

Exit mobile version